Consell Comarcal del Bages i PIMEC comencen aquest 2024 amb una oferta formativa renovada per a joves de 16 a 29 anys en el marc del projecte Singulars amb la voluntat de millorar les seves capacitats i promoure la inserció laboral. Sota el paraigües del projecte E-NGINY JOVE els propers mesos es programaran formacions especialitzades de soldadura (410 hores), manteniment elèctric i climatització (260 hores) i magatzem i logística (230 hores).

 

La darrera edició de Singulars es va tancar amb uns resultats molt positius en què un alt percentatge dels participants es van inserir al mercat laboral i alguns dels joves participants han tornat a recuperar els estudis els darrers mesos. Consell Comarcal del Bages i PIMEC cerquen actualment les 45 persones joves (quinze per a cada curs) que es podran beneficiar del programa.

 

El perfil dels joves

Les persones joves d’entre 16 i 29 anys que tinguin interès a rebre aquesta formació han de ser demandants d’ocupació no ocupades registrades al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. També poden ser destinatàries les persones inscrites com a millora d’ocupació al SOC, amb una limitació del 20% de la totalitat dels participants per projecte. El projecte formatiu està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

 

 

Treball conjunt

A través d’aquest programa el Consell Comarcal del Bages accentua la seva voluntat de concertació territorial amb els agents socials i econòmics de la comarca en l’àmbit de les polítiques de promoció econòmica i l’ocupació. La institució té com a objectiu en aquest àmbit cooperar en l’impuls de projectes conjunts que, com en aquest cas, suposin una millora de la ocupabilitat de les persones residents a la comarca i un enfortiment de l’activitat econòmica a la comarca. En paral·lel, l’objectiu és fer front a un dels reptes més importants del sistema educatiu català, l’Abandonament Escolar Prematur (AEP). Un repte difícil, però molt necessari de pal·liar, ja que té importants costos socials i econòmics pels i les joves, les seves famílies i la societat en general. És la tercera edició que el Consell Comarcal participa al Projecte Singulars de la mà de PIMEC.

 

Contacte

Totes les persones interessades poden adreçar-se al Servei de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages a través del correu electrònic [email protected], el telèfon 674 792 134 o bé podeu fer les inscripcions a les formacions programades a través d’aquest enllaç.

image_pdfExporta a PDF