Consell Comarcal del Bages i Ajuntament de Manresa han promogut els darrers mesos assessoraments perquè les empreses incorporin un Pla de Diversitat i Igualtat. En el marc del projecte Transfeina es promou la millora de la inserció laboral de les persones trans i del conjunt de persones LGTBIQ+ de la comarca. En total, s’han realitzat set assessoraments entre els mesos de novembre i desembre a empreses del Bages “amb la voluntat de sensibilitzar i promoure canvis organitzatius a les empreses i que adoptin la gestió de la diversitat en les seves polítiques de gestió de persones”, explica la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages, Marta Viladés Ribera.

 

Els assessoraments han anat a càrrec de PIMEC i han sensibilitzat els professionals de les empreses per millorar la perspectiva de la diversitat sexual i ajudar a crear un ambient de treball còmode per a les persones del col·lectiu LGTBIQ+. Les sessions s’han acabat amb una jornada en què han participat totes les empreses que han rebut els assessoraments i en què s’han posat en comú els eixos de treball, les seves experiències i els coneixements adquirits. Els professionals tècnics dels ajuntaments que han participat en aquesta jornada també han valorat positivament els assessoraments.

 

 

Més actes a l’abril

El projecte Transfeina continuarà el proper 11 d’abril amb una sessió a l’Auditori de la Plana de l’Om de Manresa en el marc de la jornada del 31 de març Dia internacional per a la visibilitat trans. En paral·lel, també s’executaran accions de continuïtat i difusió a través de les xarxes socials i s’estudiaran nous assessoraments a més empreses.

image_pdfExporta a PDF