Bages turisme treballa per estructurar i promocionar l’oferta dirigida al públic cicloturista i als visitants interessats en realitzar activitats en bicicleta i avui ha fet un pas inicial organitzant una jornada de treball que ha reunit una vintena d’agents del sector del turisme amb una aposta o interès per la captació de clients interessats en el món de la bici i el cicloturisme, per compartir idees i necessitats i començar a estructurar una proposta especialitzada, competitiva i atractiva per aquest segment de turista.

La jornada ha començat amb la benvinguda institucional del conseller de Turisme Eduard Mata, que ha dit que la demanda de propostes vinculades a una vida activa i a l’aire lliure com el cicloturisme ha vist un fort augment i genera gran interès en una població que valora el contacte amb la natura i gaudir de l’espai exterior. Ha afirmat que tot això ho tenim al Bages, una comarca amb una gran extensió de paisatge agrícola i forestal i on es poden trobar tant itineraris diversos com visites, restaurants, allotjaments i tot allò que necessita el cicloturista.

A la trobada també hi han participat com a ponents el cap de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona, Xavier Font, que ha presentat el projecte Vies Blaves, un projecte que pot ser un gran impuls i una oportunitat per captar aquest turisme a la comarca ja que connecta amb bicicleta el Bages amb un gran volum de persones de l’àrea metropolitana seguint el recorregut dels rius Llobregat i Cardener des del seu naixement fins a la desembocadura. També hi ha participat la brand manager de Turisme Actiu i Natura de l’Agència Catalana de Turisme, Laia Jerez, que ha explicat els nous requisits de la marca cicloturisme de l’ACT, una informació molt rellevant per les empreses i la destinació perquè marca les pautes a seguir per a estructurar l’oferta i la comunicació per arribar al turista interessat en el ciclisme.

Durant la sessió, celebrada al Mas de la Sala de Sallent que compta amb instal·lacions adaptades per a l’aparcament segur, càrrega i reparació de bicicletes,  s’han presentat exemples i casos d’èxit d’altres països i territoris amb oferta cicloturista especialitzada, a més de les iniciatives i projectes cicloturístics existents a la comarca i també s’ha fet una dinàmica de treball i autodiagnosi per part dels agents participants al voltant de com fer del Bages una destinació cicloturista

La jornada d’avui ha estat un pas endavant en el projecte per treballar l’àmbit del cicloturisme i en concret donar-li l’enfoc cultural, tal hi com marca el relat i el posicionament de la destinació Bages, clarament vinculada a la cultura. Amb aquest objectiu, fa uns mesos que es treballa per aglutinar les empreses i entitats interessades en el cicloturisme a la comarca i analitzar quina és la situació de partida del territori pel que fa a l’oferta de cicloturisme.

En una propera fase, i a partir de tota la informació i propostes recollides fins ara, es treballarà per estructurar l’oferta en base als itineraris, les empreses i els productes ja existents per poder disposar d’un producte atractiu i competitiu per a aquest perfil de turista.

Sobre Bages Turisme

Bages Turisme del Consell Comarcal del Bages és l’ens de gestió, promoció i planificació turística del Bages que aglutina els 30 municipis de la comarca i també agents privats del sector turístic, representats per l’associació Bages Impuls. Aquest ens treballa amb el suport de la Diputació de Barcelona per posicionar el Bages com a destinació turística sostenible i de qualitat. Amb aquesta premisa, es pretén que el turisme a la comarca esdevingui una activitat econòmica que generi riquesa i alhora benestar als ciutadans i contribueixi al desenvolupament de la comarca sempre amb respecte amb el medi ambient, el patrimoni cultural i la societat.

image_pdfExporta a PDF