Bages Turisme vol promocionar el territori entre els estudiants estrangers que venen a la comarca i convertir els joves bagencs en prescriptors. Per aquest motiu, ha posat en marxa una acció de col·laboració dirigida als 11 centres educatius de la comarca que compten amb el programa de mobilitat de l’alumnat i professorat ERASMUS+. ERASMUS+ és un projecte de la Unió Europea dedicat a l’educació, la formació, la joventut i l’esport a Europa a través programes de mobilitat i cooperació a diversos nivells educatius incloent secundària i formació professional.

Els centres que compten amb programa ERASMUS+ rebran material promocional de la comarca per tal que el puguin fer arribar als alumnes i professors estrangers del programa d’intercanvi. Així mateix, també es facilitarà informació turística de la comarca als alumnes i professors bagencs. El primer centre en rebre aquest material ha estat l’institut Castellet de Sant Vicenç de Castellet, que aquest curs acollirà 41 alumnes i professors provinents de França, Bèlgica, Romania i Alemanya. Els centres educatius de la comarca que comptin amb programes de mobilitat poden contactar amb Bages Turisme al correu [email protected] o per telèfon al 93 693 03 96 per sol·licitar el material promocional.

La campanya té un doble objectiu: d’una banda, donar a conèixer els atractius de la comarca i les seves propostes, activitats, serveis i equipaments turístics tant al professorat com a l’alumnat i les seves famílies. De l’altra, fomentar el sentiment d’orgull i pertinença dels joves bagencs i les seves famílies, per tal que es converteixin en prescriptors de la destinació.

El desenvolupament turístic de la comarca del Bages o de qualsevol destinació passa per valorar el paper rellevant que té la ciutadania en el turisme i cal tenir en compte que els visitants són ciutadans temporals al territori. Aquest és un element important a l’hora de definir les polítiques turístiques desenvolupades per Bages Turisme que s’emmarquen en l’estratègia de desenvolupament de “Destinacions Turístiques intel·ligents” de la Diputació de Barcelona.

El conseller comarcal de Turisme, Eduard Mata, assenyala que “és important aprofitar les oportunitats que tenim de relació amb potencials visitants i turistes europeus”. I afegeix que “accions d’aquest tipus sumen per a tothom: Bages Turisme pot arribar a nous mercats i turistes, que poden fer de prescriptors positius de la nostra destinació, des d’una experiència propera i vivencial de la gent i del territori, i els centres educatius contextualitzen i ubiquen els alumnes i famílies que arriben al seu poble o regió i a la vegada obtenen informació d’interès per organitzar sortides i activitats amb els seus alumnes durant l’intercanvi o també a nivell personal per al seu dia a dia”.

Sobre Bages Turisme
Bages Turisme del Consell Comarcal del Bages és l’ens de gestió, promoció i planificació turística del Bages que aglutina els 30 municipis de la comarca i també agents privats del sector turístic, representats per l’associació Bages Impuls. Aquest ens treballa amb el suport de la Diputació de Barcelona per posicionar el Bages com a destinació turística sostenible i de qualitat. Amb aquesta premisa, es pretén que el turisme a la comarca esdevingui una activitat econòmica que generi riquesa i alhora benestar als ciutadans i contribueixi al desenvolupament de la comarca sempre amb respecte amb el medi ambient, el patrimoni cultural i la societat.

image_pdfExporta a PDF