El Consell Comarcal del Bages ha aprovat el pressupost de 2024 que arriba als 21.124,242 euros, una xifra rècord que suposa un augment d’un 23,29% respecte a aquest any 2023. El pressupost ha estat aprovat en el marc del ple de novembre que s’ha celebrat aquest dilluns a la tarda al Palau Firal de Manresa amb els vots favorables de l’equip de Govern (ERC i JuntsxCat) i d’Ara Pacte Local, l’abstenció de dels grups Alternativa Municipalista, Confluència i Gent Fent Poble i els vots en contra del PSC-Candidatura de Progrés.

 

Els números reforcen les polítiques del Consell Comarcal del Bages en l’àmbit de serveis socials bàsics i d’inclusió i en matèria educativa (beques de transport escolar i de menjador escolar) que es vehiculen a través dels diferents contractes establerts amb la Generalitat de Catalunya. El president del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez Mosella, reitera la necessitat “d’afrontar el debat del finançament dels consells comarcals perquè patim una situació històrica de manca de recursos que dificulta molt la nostra tasca”. Hernàndez apunta que aquest dèficit “es produeix en uns moments en què, paradoxalment, cada vegada oferim més serveis al conjunt de la ciutadania”.

 

Pel que fa a l’augment del pressupost, la partida per a educació per a l’any vinent ascendeix als 8,2 milions d’euros per donar resposta a la demanda de beques de transport escolar i de menjador escolar. En paral·lel, els recursos per a serveis socials bàsics, atenció a la infància i a l’adolescència, inclusió social i convivència i dones i polítiques d’igualtat també creixen i arriben als 4,9 milions d’euros.

 

Remodelació de l’edifici continua

En matèria d’inversions destaca una partida d’1,6 milions d’euros per continuar les obres de reforma de la seu del Consell Comarcal del Bages amb la tercera fase. Actualment, s’està executant la fase 2, que inclou millores a la primera i segona planta, renovar espais i els equips informàtics, actuar a la coberta i fer més eficients els sistemes de climatització amb un pressupost de 934.000 euros. Les altres inversions destacades seran les de millora de les instal·lacions dels sistemes d’abastament d’aigua de la comarca.

 

Detall dels números

Els números aprovats detallen que la liquidació de l’any 2022 deixa un romanent positiu de 2,9 milions d’euros i el pagament a proveïdors durant aquest tercer trimestre d’any se situa en una mitjana de 25 dies.

image_pdfExporta a PDF