L’actuació ‘Espai amb tracte’ és una acció conjunta que engloba petit comerç, administracions i altres agents socials amb l’objectiu de detectar situacions de risc que pateixen les persones grans.

Després d’iniciar el desplegament de la campanya #BagesTractamBé amb les presentacions als municipis participants i la publicació de la primera imatge de l’acció ‘Situacions amb tracte’, el Consell Comarcal i els ajuntaments del Bages animen els comerços, establiments municipals, casals, residències, entitats i centres cívics, entre molts altres espais, a adherir-se a la campanya.

Tinc un negoci local… com hi puc participar?

  1. Descarregant el document d’adhesió a la Campanya Tracta’m bé i la fitxa de factors o indicadors de risc.
  2. Omplint les dades corresponents.
  3. Fent arribar el document d’adhesió a la campanya al vostre Ajuntament o al Consell Comarcal del Bages a través del correu electrònic tractambe@ccbages.cat.
  4. Sol·licitant l’adhesiu i la targeta de contacte al vostre Ajuntament.
  5. Enganxant l’adhesiu “Espai amb tracte” en un lloc visible del vostre espai, comerç, equipament municipal o administració.

D’aquesta manera, compartint el document de conformitat i l’adhesiu, s’identifiquen els establiments i equipaments amb una marca de qualitat i bon tracte. A més, el document d’adhesió, que inclou un llistat d’indicadors de possibles maltractaments, incorpora també una targeta amb dades de contacte per tal de centralitzar la detecció de casos.

La teva implicació, fonamental

Amb un índex de sobreenvelliment d’un 18%, el Bages és una de les comarques més envellides de Catalunya. Per aquest motiu, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Manresa van engegar aquesta iniciativa que té com a objectius denunciar i ajudar a identificar situacions de maltractaments i fomentar la reflexió i el debat social sobre l’envelliment digne i la cura de les persones grans, així com el seu apoderament. Per a més detalls sobre el #BagesTractamBé, consulteu aquest enllaç.

El conseller de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania del Consell Comarcal del Bages, Albert Marañón, anima tothom a participar activament en la campanya i manifesta que “el #BagesTractamBé permet actuar des de la prevenció, per això cal treballar comunitàriament i col·laborativament fent tasques de sensibilització que garanteixin el bon tracte vers les persones grans i fomentin valors positius cap a aquest col·lectiu”.

Les persones grans i els infants, protagonistes

Durant les presentacions de la campanya, les persones assistents han expressat el seu interès per exercir com a voluntaris i voluntàries del #BagesTractamBé. En alguns municipis, fins i tot, les mateixes persones grans s’han desplaçat pel territori per aconseguir noves adhesions per part dels comerços locals. En aquest sentit, i per tal de posar en valor la participació dels establiments, el Consell Comarcal del Bages actualitzarà aquest espai web amb el nom dels centres adherits.

Paral·lelament, a més, el Consell d’Infants del Bages també treballa enguany en un projecte emmarcat en el #BagesTractamBé, evidenciant així la visió transversal de la campanya. En el seu darrer plenari, una setantena de nens i nenes van triar la frase ‘Valora’m, respecta’m i estima’m’ com a lema principal. Per a més informació, podeu clicar aquest link i conèixer totes les actuacions que es desplegaran des del Consell d’Infants del Bages.

image_pdfExporta a PDF