Eloi Hernàndez és el nou president del Consell Comarcal del Bages en substitució d’Estefania Torrente, que ha exercit el càrrec els darrers dos anys i que ha presentat la seva renúncia per motius professionals. Hernàndez ocupava fins ara la vicepresidència del Consell i la presidència del Consell d’Alcaldes del Bages. El relleu s’ha fet efectiu aquesta tarda en un ple extraordinari que ha tingut lloc al Complex Cultural Cal Sitjes d’Artés.

Per a Hernàndez “el relleu és una oportunitat per adaptar al context i a la nova realitat l’estratègia, objectius i projectes” i ha anunciat la posada en marxa d’un pla de mandat post-Covid per als propers dos anys de legislatura. Un pla que s’estructura al voltant de 3 grans àmbits i reptes: el repte social, el repte de desenvolupament territorial i econòmic, i el repte intern.

El repte social té per objectiu donar resposta a la crisi social provocada per la crisi sanitària, posant les persones al centre de les polítiques públiques. En aquest àmbit s’inscriuen accions en els àmbits dels serveis socials, la infància, la joventut, la vellesa, les polítiques d’igualtat o l’habitatge.

El repte de desenvolupament territorial i econòmic se centra en potenciar i afavorir totes les circumstàncies per a què la comarca del Bages sigui un territori d’oportunitats, on la ciutadania pugui residir amb qualitat de vida desenvolupant els seus projectes vitals, laborals o industrials, sempre amb el màxim respecte cap al territori. En aquest sentit, el nou president del Consell ha anunciat la creació d’una nova Conselleria de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural. A més, la vicepresidència entomarà la gestio de projectes estratègics com els fons europeus Next Generation o el projecte Bages Talent Treball i Tecnologia (TTT).

Per últim, el repte intern estarà orientat a dimensionar les àrees del Consell Comarcal, impulsar la transformació digital de la institució i avançar en el compliment de la Llei de Transparència.

Hernàndez ha acabat la seva intervenció destacant el seu compromís amb la política local i posant-se a disposició de tota la comarca.

Paraules d’agraïment de la presidenta sortint
En el seu parlament de comiat, Torrente ha tingut paraules d’agraïment per al personal del Consell Comarcal, així com per a la resta de membres de l’equip de govern, grups polítics i alcaldes. Dels seus dos anys de presidencis n’ha destacat el treball conjunt i la cooperació i ha afirmat que, malgrat els moments difícils viscuts durant aquest any de pandèmia, el Consell Comarcal ha continuat oferint serveis als ciutadans i als municipis.

image_pdfExporta a PDF