Avinyó i Balsareny acullen la nova edició de la cantata “Unes colònies d’aventura”, impulsada pel Consell Comarcal del Bages, que enguany ha versat per la igualtat i la visibilització del col·lectiu LGTBI

Més de 200 infants de 3r i 4t de primària i una vintena de professores i professors d’escoles d’Artés, Avinyó, Balsareny, Fonollosa i Santpedor han participat a la Cantata “Unes colònies d’aventura” que s’ha representat el dijous 28 de març al Local Catalunya d’Avinyó i el divendres 29 de març a la Sala Sindicat de Balsareny. La cançó ha anat dedicada a la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

Aquesta iniciativa sorgeix de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania del Consell Comarcal del Bages i s’ha dut a terme des del SAI (Servei d’Atenció Integral) LGTBI. La cantata d’enguany ha donat compliment a un dels objectius del Pla Comarcal per garantir els drets de les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals: combatre la LGTBIfòbia i visibilitzar la diversitat afectivo-sexual i de gènere.

Els infants han estat treballant durant aquest curs la diversitat afectiva, sexual i de gènere a través del conte “Unes colònies d’aventura”, creat al 2018 pel Consell Comarcal del Bages. Aquest conte explica la història d’un grup d’infants que se’n van de colònies i, entre altres aventures, durant una excursió descobreixen que una monitora és lesbiana. Això dona lloc a dubtes, preguntes i incerteses, que acaben portant a reflexions molt interessants i a conèixer una mica millor i sense pors la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

image_pdfExporta a PDF