El Consell Comarcal del Bages reedita el Mapa de les Rutes del Romànic, impulsat per l’associació Amics de l’Art Romànic del Bages, amb l’objectiu de difondre i posar en valor aquests monuments i els espais naturals de la comarca

El ric patrimoni arquitectònic, històric i cultural del Bages guanya una nova eina de difusió i promoció. Es tracta del Mapa de les Rutes del Romànic, una iniciativa de l’associació Amics de l’Art Romànic del Bages que el Consell Comarcal ha reeditat, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, i que estarà disponible als diferents punts d’informació turística. Aquest mapa inclou 17 recorreguts que porten als visitants a descobrir diverses joies romàniques, a més d’aportar informació sobre la seva història i valor patrimonial.

El patrimoni romànic del Bages compta amb 133 edificis, de tipus religiós tots ells, amb diferent estat de conservació. L’entitat considera que alguns d’aquests monuments són clarament un referent a nivell turístic de la comarca, com per exemple l’església de Sant Vicenç de Cardona, el monestir de Sant Benet de Bages, el monestir de Santa Maria de Montserrat, la Seu de Manresa o l’església de Sant Martí de Mura. El mapa però també difon camins que recorren espais naturals, com és el cas dels camins entre les valls d’Oló i la Gavarresa o el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. També hi apareix el Camí Oliba, un sender de gran recorregut (GR 151) que connecta algunes de les obres més emblemàtiques de l’art romànic català que uneix la comarca del Bages, del Moianès, d’Osona i del Ripollès.

El conseller de Turisme del Consell Comarcal, Josep Canals, ha explicat que «la tasca dels Amics de l’Art Romànic del Bages és memorable, i aquest mapa és una mostra tan de la riquesa del nostre patrimoni com del magnífic treball realitzat per l’associació. Esperem que tots els veïns i veïnes del Bages i la gent que ens vingui a visitar gaudeixin de les rutes i dels monuments que s’hi presenten».

L’associació Amics de l’Art Romànic del Bages és una entitat cultural, amb seu social a Manresa, però d’abast comarcal. Des de l’any 1980, la finalitat principal de l’associació és la divulgació, recerca i conservació de tots els aspectes culturals i artístics relacionats amb l’Edat Mitjana, mantenint un especial interès envers l’art romànic de la comarca del Bages. L’associació també vetlla per l’estudi, la divulgació i la conservació del patrimoni artístic i cultural del nostre país, amb la organització d’activitats de formació i promoció, i la publicació de texts, fulletons i llibres especialitzats en temàtica medieval.

D’aquesta manera el Consell Comarcal del Bages referma el seu compromís per a la divulgació i promoció dels espais turístics de la comarca, amb la reedició d’aquest singular mapa que recull el patrimoni romànic del Bages.

image_pdfExporta a PDF