Finalitza la nova edició d’aquest projecte que ofereix un lloc de feina al Consell i un pla de formació professionalitzadora a persones en situació d’atur, preferentment majors de 45 anys, que no perceben cap prestació d’atur ni subsidi

El Consell Comarcal del Bages ha ofert un contracte de treball i un pla de formació a 17 persones a través de la nova edició del programa Treball i Formació, que té per objectiu capacitar les persones desocupades de la comarca amb formació i experiència laboral. Aquest mes de juny han acabat les sessions formatives, que corresponen a un mòdul del Certificat de Professionalitat de nivell 1 d’Operacions auxiliars de serveis administratius i generals. Al mes de juliol finalitzarà la relació laboral amb el Consell Comarcal, que els ha contractat durant sis mesos per desenvolupar diverses tasques administratives.

En aquesta edició del programa Treball i Formació el Consell Comarcal del Bages les 17 persones han estat contractes en les següents línies de subvenció:

• Línia PANP: dirigida a persones aturades no perceptores de prestació ni subsidi, preferentment més grans de 45 anys. Aquesta línia ha permès la contractació de 16 persones que fan tasques de suport administratiu al personal tècnic de diverses àrees dels Serveis Comarcals.
• Línia PRGC: dirigida a persones perceptores de la Renda Garantida de Ciutadania. Aquesta línia ha permès la contractació d’una auxiliar administrativa de suport als Serveis Socials Bàsics.

El conseller de l’Àrea de Desenvolupament Comarcal, Joan Badia, ha explicat que «des del Consell estem compromesos amb la igualtat d’oportunitats i en destinar recursos perquè les persones a l’atur puguin desenvolupar el seu pla de vida amb dignitat».

Juntament amb la formació i el treball realitzats, el Consell Comarcal els ha fet un acompanyament i un seguiment mitjançant tutories individuals i grupals, amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat, així com les seves competències. Gràcies a la participació en el programa, les persones beneficiàries tenen més possibilitats de trobar feina i reinserir-se en el mercat laboral.

image_pdfExporta a PDF