Serà el dia 21 d’abril al matí a la FUB

La síndrome d’alienació parental serà el tema central d’una jornada organitzada pel Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa en la qual ja hi ha més de cent inscrits de diversos serveis i àmbits d’intervenció en infància i joventut. La sessió, organitzada en el marc del tercer aniversari del Protocol per a la prevenció i la intervenció en situacions de maltractaments a la infància i l’adolescència al Bages, reunirà professionals de col•lectius molt diversos -advocacia, policies, treball social, educació o psicologia-, que poden detectar o intervenir en casos d’instrumentalització d’infants i joves per part de pares que estan en situació de separació o conflicte.

La jornada anirà a càrrec de Juan Luis Linares, un reconegut psiquiatre i psicòleg, professor de la UAB i director de la Unitat de Psicoteràpia i de l’Escola de Teràpia Familiar de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, de Barcelona. Linares ha publicat recentment el llibre “Pràctiques alienadores familiars. La síndrome d’alienació parental reformulada” i sobre això versarà la jornada, que tindrà lloc el dijous 21 d’abril, a partir de les 10 del matí, a la sala d’actes de la FUB.

Les pràctiques alienadores familiars són aquelles en què, per efecte i influència d’un dels progenitors, l’infant o adolescent s’allunya de l’altre, una situació que afecta psicològicament els fills i que es produeix, principalment, en casos de parelles que se separen amb un alt nivell de conflictivitat. El tema, que vol ajudar a reforçar el treball en xarxa de totes les entitats i organisme que formen part del Protocol, ha estat triat per a aquesta jornada perquè és doblement transversal: el poden detectar agents que intervenen amb nens i joves des de vessants molt diferents i, a més, és una situació que afecta famílies de tots els perfils socials sense distinció.

Comparteix

image_pdfExporta a PDF