La sessió es farà dijous, en col•laboració amb la Diputació de Barcelona, i s’hi explicarà con funciona aquest servei i com s’atenen els casos que hi arriben

El Servei d’intermediació en deutes de l’habitatge (SIDH) que s’ofereix al Consell Comarcal del Bages ha obert, durant l’any 2015, 37 nous expedients, un 50% dels quals s’han tancat amb un acord entre les parts. Aquest servei, que es va iniciar el juliol de 2014, és un servei gratuït, desplegat per la Diputació de Barcelona, per augmentar i estendre els punts d’atenció a les famílies que tenen problemes per afrontar els deutes hipotecaris.

Amb l’objectiu de continuar potenciant aquest servei i donar-lo a conèixer encara més entre regidors del Bages i personal de serveis socials, el Consell Comarcal del Bages ha organitzat una jornada per a aquest proper dijous en què es recordarà com funciona el SIDH, quin és el circuit d’atenció de les famílies assistides, i s’explicarà la tipologia dels casos atesos i el procediment d’intermediació amb les entitats financeres.

Els ponents de la jornada seran Marc Rodriguez i David Casellas, assessors del SIDH; Dolors Simón, tècnica de l’Oficina d’habitatge del Consell Comarcal del Bages; Cristina Ruiz, validadora d’Ofideute; i Laia Serra, tècnica del Servei d’Acció Social de la Diputació de Barcelona.

Es tracta d’un servei gratuït d’informació, assessorament i intermediació per a les persones o famílies amb problemes per afrontar el deute hipotecari del seu habitatge habitual. Les famílies que s’adrecen al SIDH, una vegada feta la comprovació de les condicions d’accés (ser propietaris d’un únic habitatge que s’utilitzi com a habitatge principal i no poder afrontar el pagament de la hipoteca), són entrevistades per la persona lletrada especialitzada, que fa una proposta de modificació de les condicions del deute. Aquesta proposta és tramesa a Ofideute, de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que fa la mediació amb l’entitat financera corresponent.

Des de l’any 2012 fins a final del 2015, s’ha iniciat 2.795 expedients de SIDH arreu de la demarcació de la província de Barcelona. El percentatge de propostes presentades pels advocats del servei i elevades a Ofideute són acceptades en un 69,1%. A 1 de gener de 2016 hi havia 1.252 casos oberts i durant el 2015 un 5% dels casos atesos van ser del Col•legi d’Advocats de Manresa.

Comparteix

image_pdfExporta a PDF