Una vintena de pares i mares participen en un curs del Consell Comarcal que dóna recursos i eines per a l’educació d’infants i joves.

foto_curs

El Consell Comarcal del Bages ha iniciat la segona edició del programa d’entrenament en habilitats parentals, destinat a famílies derivades de Serveis socials i provinents de diferents municipis de la comarca. El curs tindrà lloc fins al juny i vol donar eines, recursos i estratègies a una vintena de pares i mares per a la criança i educació dels seus fills i filles, d’entre 8 i 14 anys.

Entre d’altres temes es tractarà, per exemple,  com posar normes i límits a infants i joves, la comunicació familiar, quines sancions es poden posar quan es produeix l’incompliment d’una norma, la importància del clima familiar i la supervisió de la conducta com a factor preventiu de conductes problemàtiques. En total, són 8 sessions, dinamitzades per una educadora social del Consell Comarcal. Les famílies que hi participen provenen de Cardona, Castellbell i el Vilar, Castellgalí , El Pont de Vilomara, Fonollosa, Moià, Navarcles, Sant Vicenç de Castellet, Sant Joan de Vilatorrada i Súria.

 Aquesta ja és la segona edició d’aquest programa, liderat per l’àrea d’Acció Social del Consell, i es du a terme arran de la necessitat detectada de donar suport a pares i mares perquè puguin exercir una parentalitat positiva en el procés d’educació dels seus fills i filles.