“Parlem d’Energia” és un taller per a alumnes de cicle superior de primària i forma part del catàleg d’una trentena d’activitats que ofereixen els organitzadors de la Setmana de l’Energia 2017

“Parlem de l’Energia” és un taller creat pel Consell Comarcal del Bages i adreçat a infants de cicle superior d’educació primària, que ja s’ha fet en 13 escoles de la comarca. Ara, aquesta activitat s’ha incorporat al catàleg d’una trentena d’accions que ofereixen els organitzadors de la Setmana de l’Energia 2017 –Generalitat i Diputació-. D’aquesta manera, escoles d’arreu de Catalunya podran sol·licitar el taller nascut al Bages.

El taller està estructurat en dues sessions i el seu objectiu principal és que els alumnes aprenguin a reduir el consum d’energia i aigua, tan a l’escola com a la llar. La primera sessió consta d’una part teòrica  on es parla, per exemple, de què és l’energia, formes de l’energia (calor, electricitat…), fonts d’energia renovables i no renovables, història de la utilització de l’energia, canvi climàtic i com reduir-lo… I s’introdueixen diferents hàbits molt senzills per reduir el consum, des d’apagar els llums quan no queda ningú a l’aula o anar a peu a l’escola fins a explicar als pares la conveniència d’instal·lar plaques solars a casa.

En la sessió pràctica –en la qual es divideix la classe en dos grups-, es mostra l’ús de diferents aparells de mesura com ara una càmera termogràfica, un luxòmetre (mesurador de llum), mesuradors elèctrics, termòmetres, etc. El darrer exercici consisteix en l’elaboració d’un decàleg sobre bones pràctiques per penjar-lo a l’aula.

Setmana de l’Energia 2017

La Setmana de l’Energia 2017 se celebrarà a Catalunya del 19 al 25 de juny, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica.  La Setmana de l’Energia està organitzada per l’Institut Català d’Energia –Generalitat-, les Diputacions i altres Administracions i Ajuntaments que col·laboren oferint els seus recursos.

image_pdfExporta a PDF