Marina Jiménez del Barco Cantos (Coordinadora del Programa Treball i Formació, convocatòria – Línia Joves tutelats i extutelats 2020)
93 693 03 84
[email protected]

De 8 a 15 h (de dilluns a divendres).
De 15.30 h a 18 h (dilluns, a excepció del període comprés entre el 15 de juny i el 15 de setembre).

Servei d'Ocupació de Catalunya
Generalitat de Catalunya
Fons social europeu

El Consell Comarcal del Bages, gestiona el programa Treball i Formació, que té com a objectiu afavorir la contractació de persones en situació d’atur, a través del suport a entitats perquè duguin a terme accions d’experiència laboral, de formació, de coordinació i de suport tècnic. La convocatòria 2020 obra una nova línia per a persones joves entre 17 i 21 anys que tinguin la condició de tutelats i extutelats per l’Administració de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de promoure experiències professionals acompanyades d’accions d’experiència laboral i de formació, a un sector jove especialment vulnerable, i d’aquesta manera facilitar les transicions posteriors al mercat de treball ordinari.

El Consell Comarcal del Bages ha contractat un total de 10 joves, que donaran suport en l’espai educatiu, tant al menjador escolar com al de transport escolar. Ambdós espais tenen en comú que són serveis destinats a infants i que com a tals tenen una funció educativa com a servei complementari a l’activitat docent. Així, són dos espais educatius de transmissió de valors on es generen aprenentatges i, gràcies a la informalitat dels espais on es desenvolupen, són també poderosos instruments de cohesió social. Tanmateix, les persones contractades realitzaran una formació relacionada amb el seu lloc de treball, en horari laboral per tal de garantir una millora significativa de la seva ocupabilitat una vegada finalitzat el període de contractació. Durant aquesta edició del programa totes les persones beneficiàries duran a terme el certificat de professionalitat de Serveis socioculturals i a la comunitat.

També s’ha contractat a una persona com a coordinadora tècnica del Programa, que serà l’encarregada de fer l’acompanyament als joves en aquest procés professional i personal. Es faran tutories diàries perquè tant les accions d’experiència laboral com les de formació siguin positives.

Fes clic sobre la imatge per accedir al document associat