Ona Bages (15/03/2019) – Parlem amb Roser Nin sobre l’acollida als menors no acompanyats al Bages i a la Catalunya Central, tècnica d’Inclusió Social del Consell Comarcal del Bages.

El 13/12/2018 es va constituir  la Taula per l’acollida, la protecció i la inclusió dels infants i joves migrats sols al Bages, que té la missió de  generar una xarxa d’informació entre institucions, entitats i agents implicats, i abordar conjuntament les necessitats i els recursos vinculats amb l’acollida dels adolescents i joves migrats que van sols.

La Taula està constituïda per representants polítics, tècnics municipals i agents socials, així com les persones designades per la Secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut i per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania a la Catalunya Central.

  • 13 de desembre de 2018

  • 28 de febrer de 2019

  • 26 de juny de 2019

  • 22 de novembre de 2019

Com pots donar suport a l’acollida dels infants i joves migrats sols?

La mentoria és un procés d’ajut on una persona adulta (mentor) ajuda a un altre – menor o jove – (mentorat) que rep aquest ajut, les accions s’orienten a constituir i enfortir la relació entre les dues parts. Les trobades entre ells serviran per treballar el suport emocional; el coneixement i la participació de la societat d’acollida; l’acompanyament en la formació, especialment lingüística i laboral i, en general, acompanyar al menor o jove en l’assoliment dels objectius marcats en el seu projecte educatiu individual.

Si esteu interessats en conèixer el programa de mentoria podeu descarregar-vos el següent document

  Programa pilot de mentoria amb joves que migren sols (PDF, 52KB)

Si esteu interessats en participar en el programa de mentoria, podeu enviar un mail a aquesta adreça de correu electrònica: comiteapr@gencat.cat