Anna Grau Bosch
(Referent d’Ocupació Juvenil del Bages)
619 142 752
grauba@ccbages.cat

Servei adreçat als i les joves de 16 a 29 anys de la Comarca del Bages

El Consell Comarcal del Bages, disposa d’un nou servei d’atenció als joves d’entre 16 i 29 anys en el marc del programa Referents d’Ocupació Juvenil, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). El programa té com a objectiu “facilitar i acompanyar la transició de persones joves des del sistema educatiu al sistema laboral i ocupacional”.

Les funcions principals del referent d’ocupació són la coordinació entre els agents del territori i l’atenció directa a les persones joves. Aquest és un dels diversos serveis que ofereix el Consell Comarcal, depenent de l’àrea d’educació, cultura i joventut.

La convocatòria del programa Referents d’Ocupació Juvenil s’ha iniciat a finals de desembre i inclou un equip de 79 persones arreu de Catalunya que treballen amb l’objectiu d’apropar-se als joves, d’incentivar la continuïtat formativa i de preparar-los per facilitar les transicions entre el món educatiu i laboral.

El programa es pot reforçar en molts casos amb les dinàmiques que molts municipis i comarques ja estaven desenvolupant amb l’objectiu de reduir l’abandonament escolar prematur, i en d’altres casos, crear-les des de zero si és necessari.

Al Bages, aquesta figura estarà ubicada a la Oficina Jove del Bages i de forma itinerant als diferents municipis de la comarca i dona continuïtat a la tasca iniciada per la impulsora de la Garantia Juvenil, que ja era un referent pels joves usuaris.

Les persones interessades poden demanar cita prèvia per ser ateses a l’Oficina Jove de Manresa o al seu municipi trucant o enviant un whatsapp al 619 142 752 o un correu electrònic a grauba@ccbages.cat

Jove

Inscriu-te

Tens entre 16 i 29 anys?

Has deixat els estudis? Et vols formar? Vols trobar feina?

Necessites orientació en temes relacionats amb la formació i/o la recerca de feina?

La Referent d’Ocupació Juvenil t’ofereix:

  • Orientació laboral i educativa: elaboració o millora de currículum i carta de presentació, coneixement del mercat laboral, quins portals de recerca de feina són millors pel teu perfil, com fer auto candidatura, entrenament per l’entrevista de feina, informació i assessorament sobre Garantia Juvenil.
  • Oferta formativa: coneix quins recursos, formacions, cursos, etc. Tens a la zona que t’ajudaran a millorar el teu perfil i el teu currículum.

Agent derivador

Deriva

La Referent d’Ocupació Juvenil compta amb un mapa de recursos i ha establert una xarxa de treball amb diferents agents del territori, amb l’objectiu d’oferir acompanyament i informació al jove i al derivant sobre els recursos que té disponibles i que l’ajudin a millorar la seva ocupabilitat i recerca de feina.

Derivació a programes que s’ajustin al perfil i interessos del/la jove.

Es treballa amb xarxa amb els Ajuntaments del Bages (tècnics d’ocupació) i els espais joves (tècnics de joventut i dinamitzadors), educadors socials, treballadors familiars, professionals de la salut, els centres educatius, etc.

Si coneixes o tens en ment un o una jove que necessita orientació i acompanyament, contacta’ns!

CITA PRÈVIA ALS SEGÜENTS MUNICIPIS: Artés, Cardona, Navarcles, Navàs, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor i Súria.