Adhesió al comunicat del Consell Nacional LGTBI

El Servei d’Atenció Integral (SAI) del Consell Comarcal del Bages s’afegeix al comunicat del Consell Nacional LGTBI que s’oposa a la decisió del Tribunal Suprem que prohibeix penjar la bandera LGTBI als edificis públics. A continuació podreu llegir el comunicat:

Davant la resolució del Tribunal Suprem que prohibeix penjar banderes “no oficials” als ajuntaments i edificis públics, dels del Consell Nacional LGBTI denunciem el que considerem un nou atac a la llibertat d’expressió per part d’una cúpula judicial cada cop més escorada en les seves resolucions cap a posicionaments retrògrads i integristes, una cúpula judicial que, no ho oblidem, hauria d’haver estat renovada segons la llei que diuen protegir, fa ja uns anys.

Impedir que els ajuntaments puguin penjar la bandera de l’Arc de Sant Martí, símbol dels drets LGBTI a tot el món, creiem que vulnera el dret d’expressió de la societat en el seu conjunt, doncs, sota l’empara d’una suposada “neutralitat” institucional, detectem un intent d’uniformisme i de silenciar de qualsevol tipus de diversitat i dissidència.

Per això, instem al Congreso de los Diputados i al Tribunal Constitucional per tal de que, des de la vessant legislativa el primer i jurídica el segon, esmenin i corregeixin una sentència que considerem del tot aberrant i incompatible amb la llibertat d’expressió dels pobles.

Així mateix, demanem a tots els ajuntaments de Catalunya que el proper 28 de juny, Dia Internacional de l’Alliberament LGBTI, busquin fórmules imaginatives per fer palès de manera pública el seu compromís amb la lluita pels drets de les persones LGBTI. Cal seguir lluitant per una societat plenament democràtica i impedir que cap tribunal segueixi minvant la llibertat d’expressió.

Consell Nacional LGBTI

image_pdfExporta a PDF