173 infants i acompanyants han participat del tercer i últim plenari en el que s’han projectat els vídeos que van gravar en el marc de la campanya «Bages Tracta’m Bé».

El Consell d’Infants del Bages ha celebrat el tercer i últim plenari a la Fàbrica Vella de Sallent, en el qual s’ha visualitzat la tasca realitzada durant tot el curs. Un total de 173 infants i familiars van assistir a l’acte on es van projectar els 14 vídeos que els nens i nenes van gravar en el marc de la campanya «Bages Tracta’m Bé» impulsada pel Consell Comarcal. Aquesta iniciativa té el doble propòsit de denunciar i ajudar a identificar situacions de maltractaments a les persones grans i fomentar el bon tracte i els valors positius cap a tots els col·lectius, com a mètode per prevenir situacions de discriminació i maltractament.

Els participants del Consell d’Infants -provinents d’Artés, Manresa, Callús, Santpedor, Sallent, El Pont de Vilomara i Rocafort i Sant Joan de Vilatorrada-, van recollir també un diploma en agraïment a la seva implicació durant el curs, i es van fer una foto de família amb representants del Consell de la Persones Grans del Bages, que van assistir a l’acte per copsar els resultats del treball dels infants. El conseller de l’Àrea d’Educació del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez, considera que «la feina dels infants ha estat extraordinària i emocionant, han mostrat molt de compromís amb les persones grans i en definitiva amb la societat, fet que és molt positiu i una demostració que la participació és una gran eina de construcció de cohesió i futur del nostre territori».

«Valora’m, respecta’m, estima’m»

El Consell d’Infants s’ha dedicat aquest curs a entendre el procés d’envelliment i la situació social en la que es troben molts dels seus familiars, veïns i veïnes. Així, al novembre a la Casa Flors Sirera de Manresa va tenir lloc el primer plenari del curs amb l’objectiu d’establir les bases del projecte que es treballaria, el qual va comptar també amb la presència de representants del Consell de les Persones Grans del Bages. L’Alberg del Carme va acollir el segon plenari del curs on els nens i les nenes van compartir el treball realitzat als seus municipis des del primer plenari i van delimitar actuacions concretes de bon tacte i mal tracte. En aquest plenari es va decidir que el lema del Consell d’Infants per aquest projecte fos “Valora’m, respecta’m i estima’m”, i es van escollir les 14 situacions que s’haurien de representar i filmar.

Així, en aquest darrer plenari i acompanyats dels pares, mares, avis i àvies, els infants van mostrar les filmacions representant situacions de bon tracte, que quedaran recollides al web del Consell Comarcal del Bages i a disposició dels centres educatius i de la ciutadania en general.

image_pdfExporta a PDF