L’Associació Catalana de Municipis inicia un cicle de 50 jornades per tot el territori per detallar les qüestions imprescindibles de la Llei de Contractes del Sector Públic, que entrarà en vigor el 9 de març.

El Consell Comarcal del Bages ha acollit aquest dijous 22 de febrer la primera de les jornades que l’Associació Catalana de Municipis (ACM) organitza per tot el territori català per explicar les novetats de la Llei de Contractes del Sector Públic (LCSP) a electes i tècnics locals i també per fer difusió dels diferents serveis que ofereix la Central de Compres del món local.

El proper 9 de març entrarà en vigor la nova Llei de Contractes del Sector Públic que suposarà l’aplicació de nous procediments pel que fa a la contractació local. Una llei que transposa les directives de la UE en aquesta matèria i que persegueix, entre d’altres, una major transparència en la Contractació Pública. “Volem transmetre coneixement per fer la contractació pública de la millor manera i donar la màxima seguretat al món local. Per això, fem aquestes jornades destinades a electes i tècnics locals”, ha explicat el president de l’ACM, David Saldoni. Per aquest motiu, es duran a terme més de 50 sessions a tots els consells comarcals de Catalunya.

Mentrestant, el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, ha felicitat l’ACM per fer una aposta de difusió al territori: “Aquesta nova normativa contractual ens preocupa a tots; agraïm que l’ACM es desplaci per tot el territori, com en aquest cas al Bages, amb l’objectiu d’acostar informació rellevant a tècnics municipals i càrrecs electes”.

Comas, a més, recalca que “des del municipalisme seguim fent país; aquest treball conjunt entre administracions i associacions, com en aquest cas amb l’ACM, permet ser més eficients i eficaços tot seguint principis de racionalitat administrativa, beneficiant així al conjunt de la ciutadania”.

A més, la sessió celebrada aquest dijous també ha comptat amb la intervenció de Llum Bruno, secretària general del Consell Comarcal del Bages, que ha explicat davant la setantena d’assistents l’aplicació pràctica de l’ens comarcal amb la ponència “La solvència en l’admissió de licitadors i l’ús de l’experiència com a criteri d’adjudicació”.

Atès que l’entrada en vigor d’aquesta llei comportarà l’obligació de fer ús de la contractació electrònica, des del Consell Comarcal es recorda que el proper dimecres 28 de febrer tindrà lloc una nova sessió, a partir de les 18 hores, dirigida a alcaldes i regidors del Bages. La nova LCSP tindrà una difícil aplicació per part dels ajuntaments, per això s’anima a tots els càrrecs electes a assistir a la jornada informativa amb l’objectiu de conèixer les afectacions que suposa aquesta llei per als governs locals.

image_pdfExporta a PDF