El Consell Comarcal afavoreix la contractació de 31 persones en situació de vulnerabilitat social

El projecte Rubik, en la seva cinquena edició, permet que els municipis petits de la comarca puguin rebre subvencions per la creació de nous llocs de treball amb una jornada mínima de 25 hores a la setmana

La cinquena edició del projecte Rubik, impulsat per l’Àrea d’Acció Social del Consell Comarcal del Bages, ha permès que 31 persones en situació de vulnerabilitat hagin aconseguit un contracte laboral a la comarca. Des de la primera edició, l’any 2016, un total de 123 persones s’han beneficiat d’aquest programa de suport a l’ocupació del Bages.

Com a novetat, en aquesta edició s’han prioritzat diferents tipus d’ajuts econòmics als municipis tenint en compte la jornada laboral, el nombre d’habitants del municipi i la periodicitat del contracte. I, en el cas de segones ofertes laborals, els municipis sol·licitants, es sotmeten a concurrència competitiva incorporant-se la perspectiva de gènere i generacional com a criteris d’atorgament.

Així, dels 31 contractes aconseguits, 29 tenen una temporalitat de 6 mesos i 2 amb un any de durada. Per jornada laboral s’han ofert un 52% dels contractes a 25h/setmana, un 6% són contractes a 30h/setmana i un 42% a jornada sencera (37’5h/set). Pel que fa a les persones que s’ha pogut facilitar la reinserció laboral, el 45% són majors de 45 anys en situació de vulnerabilitat amb càrregues familiars, de les quals un 64% han estat dones i un 36% homes.

El conseller d’Acció Social, Albert Marañón, recalca que «amb aquesta nova convocatòria, el Consell Comarcal consolida un projecte que contribueix a superar les situacions de vulnerabilitat, i ho fa des de la prevenció, promovent la màxima autonomia i apoderament de les persones anant més enllà de la tradicional visió assistencialista dels serveis socials».

La subvenció als municipis consisteix en una aportació econòmica mínima de 3.316€ o màxima de 4.350€, depenent del nombre d’habitants del municipi i prioritzant així les poblacions més petites com, en funció de la durada del contracte (mínima de 25 h/setmanals) i del període de contractació (mínim de 6 mesos). Les ofertes laborals a que s’ha donat cabuda són principalment per personal de la brigada municipal amb un 52% dels contractes, un 16% per auxiliars administratius i també per auxiliars de la llar i, d’altres perfils ofertats com de conserge, treballador/a familiar o monitor/a de centre obert. Tot gràcies al suport molt directe dels equips dels serveis socials municipals per la cerca del perfil a poder contractar.

Les bases de la darrera convocatòria es poden consultar en el següent enllaç