Adrià Martí Torra (Tècnic AODL Pla industrial)
93 693 03 52
pindustrial@ccbages.cat

Carla Puiggrós Mussons (Tècnica AODL programa taula de la formació del Bages)
93 693 03 83
formabages@ccbages.cat

Cristina Casals Alguacil (Auxiliar administrativa)
93 693 03 83
peconomica@ccbages.cat

De 8 a 15 h (de dilluns a divendres).
De 15.30 h a 18 h (dilluns, a excepció del període comprés entre el 15 de juny i el 15 de setembre).

El Consell Comarcal i l’Ajuntament de Manresa s’alien per impulsar el desenvolupament econòmic del Bages

Les dues administracions han treballat conjuntament el Pla d’Accions per al Desenvolupament Econòmic del Bages, un document estratègic que recull 81 actuacions encaminades a consolidar la comarca com un dels territoris més rellevants del país

Amb la voluntat de donar un pas endavant en les polítiques de suport i impuls a les empreses i els treballadors del Bages, el Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa han treballat conjuntament per elaborar el Pla d’Accions per al Desenvolupament Econòmic del Bages. Aquest document estratègic integra estudis i plans proposats per diversos agents del territori, suma els esforços i capacitats de les dues administracions i, amb tot, consensua escenaris i estratègies amb els agents del territori tot prioritza les accions més eficaces i eficients per al desenvolupament econòmic de la comarca.

El pla contempla 81 accions encaminades a potenciar el teixit industrial del Bages i el reforç de les polítiques d’ocupació. Les accions estan englobades en tres àmbits d’atenció principal per al desenvolupament econòmic territorial:

  • Formació i competitivitat: és a dir, la necessitat d’assegurar una oferta formativa al territori adaptada a les necessitats de la indústria i a la seva capacitat de desenvolupament.
  • Ocupació i qualitat: cal assegurar una ocupació estable i de qualitat als diversos nivells de l’oferta de treball comarcal.
  • Entorn i sostenibilitat: el model de desenvolupament de la comarca ha de ser sostenible i eficient i compatible amb la defensa de l’entorn natural, el patrimoni històric i la qualitat de vida dels ciutadans.

El president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, ha agraït durant la presentació del Pla a tots els agents implicats en la confecció d’aquest, i ha expressat que «aquest document és un símbol del treball conjunt entre administracions i agents econòmics i socials del territori, i esperem que serveixi per consolidar el Bages com el punt neuràlgic de l’activitat industrial de la Catalunya Central i, de retruc, una de les comarques més importants del país».

Estratègia Conjunta Consell Comarcal del Bages i Ajuntament de Manresa (PDF, 464KB )

Pla d’Accions per al Desenvolupament Econòmic del Bages (PDF, 3MB)

Projecte liderat per:

Amb el suport de:

Logotip del Consell Comarcal del Bages.
Ajuntament de Manresa
Diputació de Barcelona