El Consell Comarcal del Bages aposta per donar continuïtat al projecte, que busca crear una xarxa ciutadana compromesa amb la convivència

El projecte Vincles per la Diversitat, impulsat pel Consell Comarcal del Bages i dinamitzat per l’Institut Diversitas, arribarà enguany a deu municipis, el doble que en l’última edició. S’amplia així una iniciativa que ha tingut molt bona acollida i que té per objectius promoure la reflexió i aportar coneixements sobre la diversitat humana per entendre-la com a riquesa i oportunitat i crear una xarxa ciutadana compromesa amb la convivència i la cohesió social.

En les dues primeres edicions, van participar en el projecte Navàs, Sant Fruitós de Bages, Navarcles, Sant Joan de Vilatorrada i Sallent. Cinc municipis que enguany repeteixen i que hi prendran part juntament amb Santpedor, Castellnou de Bages, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet i Artés, que s’hi adhereixen per primera vegada.

Vincles per la Diversitat inclou activitats i tallers que es portaran a terme als diferents municipis participants entre a partir de febrer per fomentar el coneixement mutu, el reconeixement de la diversitat, la col·laboració i la cohesió entre persones que viuen en una mateixa població.

A Navàs, la sessió serà el 22 de febrer; a Sant Fruitós de Bages, el 28 de març; a Navarcles, també el 28 de març; a Sant Joan de Vilatorrada, el 18 d’abril; a Sallent, el 25 d’abril; a Santpedor, el 14 i 21 de març; a Castellnou de Bages, el 7 de març; a Sant Salvador de Guardiola, el 4 de juliol; a Artés, el 20 i 27 de juny, i a Sant Vicenç de Castellet en una data per confirmar.

El projecte està obert a totes les persones que hi estiguin interessades. Per inscriure’s cal que s’adrecin al respectiu ajuntament o bé enviar un correu electrònic a [email protected]. Les places són limitades.

En les dues primeres edicions, gràcies a aquesta experiència de convivència intercultural unes 150 persones de Navàs, Sant Fruitós de Bages, Navarcles, Sant Joan de Vilatorrada van poder conèixer veïns i veïnes de diversos orígens, edats, creences, diversitats funcionals i identitats sexuals. Es van fer dinàmiques a cada un dels municipis i també una trobada conjunta comarcal, activitats que van ser molt ben valorades pels participants i que van contribuir a trencar estereotips i treballar per una convivència positiva en la diversitat.

image_pdfExporta a PDF