El Consell convoca a tota la ciutadania a la concentració d’aquest dimarts, 16 de juliol, a les 20h a la plaça Sant Domènec de la capital del Bages

El Consell Comarcal del Bages expressa el seu més profund rebuig al presumpte cas d’agressió sexual ocorregut a Manresa el passat cap de setmana. Donem tot el nostre suport a la víctima -menor d’edat- i a la seva família, alhora que demana que s’esclareixin i els fets el més ràpidament possible per tal que el cas es pugui jutjar i evitar que el patiment de la víctima es faci més llarg. Ens posem a la seva disposició per tot el que necessiti.

A més, ens adherim a la concentració promoguda pel Comitè de Vaga Feminista de Manresa, convocada per dimarts, 16 de juliol, a les 20h a la plaça Sant Domènec de la capital del Bages. D’aquesta manera convoquem a tota la ciutadania a expressar el seu rebuig per aquest fet i pel conjunt de violències que pateixen les dones.

Per desgràcia aquest cas succeeix en un moment en que ha coincidit amb el judici a l’anomenada “Manada de Manresa”, un altre cas de presumpta agressió sexual que ha consternat el país sencer. La coincidència d’aquests dos fets posa de manifest que, malgrat que la convivència a la nostra comarca és la tònica dominant, el masclisme i la violència contra les dones és una xacra que cal fer front de manera decidida, des de la unitat de les forces polítiques i la societat civil, i amb contundència.

En sintonia amb l’expressat per l’Ajuntament de Manresa, el Consell Municipal de la Dona i diverses entitats i col·lectius, manifestem la voluntat de seguir treballant de manera decidida a favor de la igualtat i per eradicar la violència envers les dones. El Consell Comarcal del Bages sempre serà al costat dels valors de la igualtat, la llibertat i el respecte, fomentat que la nostra comarca esdevingui encara més acollidora i cohesionada per a que, dones i homes, desenvolupin el seu pla de vida d’acord amb aquests valors.

image_pdfExporta a PDF