Sol·licita les maletes pedagògiques
maleta pedagògica

Les actuacions de sensibilització sobre la (dis)capacitat que es desenvolupen al Bages són les següents:

Infància

Taller Juguem-hi tots i totes adreçades a cicle mitjà i superior de Primària, a través de la revista El Pot del Centre de Recursos Pedagògics. Es tracta d’un joc de proves per posar-se en situacions que es troben les persones amb (dis)capacitats a la seva vida quotidiana.

Trencar els estereotips, educar en la diversitat, conèixer les emocions, promoure la inclusió, oferir maneres de resoldre conflictes a través del diàleg i la comunicació i defensar el respecte per les diferents maneres de ser és l’objectiu del nou projecte que es va posar en marxa l’any 2016. Es tracta de 6 maletes itinerants, que totes les escoles de primària de la comarca poden demanar en préstec, i que contenen més d’una vintena de contes, àlbums il·lustrats, CD i material pedagògic (fitxes, titelles, gimcanes…) per tractar aquests temes a les aules. Els contes i materials de les maletes pedagògiques inclusives treballen les diferents (dis)capacitats des de diferents vessants: emocions, diferència i diversitat, altes capacitats, (dis)capacitats físiques, (dis)capacitats sensorials, (dis)capacitats intel·lectuals i problemes de salut mental.

Joventut

Taller Posa’t al meu lloc adreçat a estudiants de l’ESO, a través de la revista El Pot del Centre de Recursos Pedagògics. L’objectiu és donar a conèixer el món de la (dis)capacitat i les dificultats amb què es troben les persones amb (dis)capacitats a causa de les barreres arquitectòniques i de comunicació que impedeixen desenvolupar-se autònomament, sense oblidar altres barreres menys visibles però no menys importants com són les barreres socials.

Es tracta d’un document que recull el resultat dels tallers de sensibilització en tema de (dis)capacitats que vam fer al Bages el passat curs (2015-2016) i també inclou un estudi d’accessibilitat als centres educatius.

Informe: ELS JOVES DAVANT LA (DIS)CAPACITAT: CONSCIÈNCIA SOCIAL I SOLIDARITAT | Comarca del Bages 2015- 2016 (PDF, 9MB)

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat té com a objectius sensibilitzar l’opinió pública sobre els temes relacionats amb la (dis)capacitat i promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis que generaria la integració de les persones amb (dis)capacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

Nota de premsa.