El Consell ofereix acompanyament i suport a aquells joves d’entre 18 i 30 anys que vulguin accedir a programes internacionals. Per a més informació, consulteu aquest enllaç.

Amb l’objectiu de seguir potenciant l’aprenentatge permanent i la mobilitat, des del Servei Comarcal de Joventut es gestiona la iniciativa ‘Projectes de voluntariat’, inclosa dins del programa Erasmus +. En el marc d’aquest projecte, el Consell Comarcal actua com a entitat coordinadora, d’acollida i d’enviament, impulsant així les perspectives laborals i el desenvolupament personal del col·lectiu juvenil.

Vull fer un voluntariat… com hi puc participar?

 Com a entitat d’enviament, el Consell Comarcal possibilita la participació de joves d’entre 18 i 30 anys del Bages en la iniciativa ‘Projectes de voluntariat’. Les persones interessades a formar part del programa han de fer el següent:

A més, el Servei Comarcal de Joventut treballa en propostes d’entre 6 i 12 mesos, prioritzant així els projectes de llarga durada. D’aquesta manera, s’ofereixen oportunitats per a totes aquelles persones que vulguin dur a terme una estada a l’estranger amb la voluntat d’augmentar les seves habilitats i ocupabilitat.

18 anys oferint programes de mobilitat

Seguint una estratègia coordinada per al creixement i l’ocupació dels i les joves, el Consell Comarcal del Bages participa des de l’any 2000 en iniciatives de voluntariat en l’àmbit europeu, facilitant així els intercanvis juvenils, la mobilitat de treballadors de joventut i cooperant en la iniciativa ‘Projectes de Voluntariat’, anomenada anteriorment Servei Voluntari Europeu.

Què és l’Erasmus +?

Aquest programa és la resposta de la Unió Europea als reptes socioeconòmics actuals. Es tracta d’una estratègia anomenada Europa 2020, de la qual l’educació i la formació en són una part integral. La inversió en ambdós àmbits es considera clau per al desenvolupament del potencial personal, l’adquisició de noves habilitats i l’increment de les perspectives laborals. Podeu trobar més detalls al portal web www.erasmusplus.gob.es.

El programa inclou diverses línies d’acció, com la dels ‘Projectes de voluntariat’ en què hi participa el Consell Comarcal. A més, al marge d’actuar com a entitat d’enviament, el Servei Comarcal de Joventut també ofereix suport en la coordinació i acollida de persones voluntàries al Bages provinents d’altres països. Per a més informació dels serveis que s’ofereixen, podeu consultar aquest enllaç.

Nou servei d’assessorament en mobilitat internacional

L’Oficina Jove del Bages, impulsada pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i gestionada per l’Ajuntament de Manresa amb la col·laboració del Consell Comarcal del Bages, va iniciar recentment una nova assessoria de mobilitat internacional amb l’objectiu d’informar, orientar i assessorar sobre les diferents opcions que les persones joves tenen el seu abast per fer una estada en un altre país. Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.

2018-03-20T16:23:46+00:00Dimarts, 20 de Març de 2018|