La Plana de l’Om de Manresa acull el proper dissabte 23 de setembre, de 17 a 21 hores, la 3a edició de la Fira Gastronòmica del Geoparc

Aquesta fira d’elaboracions locals recull la riquesa i singularitat dels productes de la terra i de qualitat que ofereix el territori del Geoparc. Per a més detalls, podeu descarregar el programa

Després de la bona acollida en els dos darrers anys, la Fira Gastronòmica del Geoparc encara la seva tercera edició amb l’objectiu de seguir promocionant els productes, productors i elaboradors del territori. Així doncs, aquesta mostra organitzada pel Geoparc amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i el suport de la Diputació de Barcelona vol realçar una gastronomia que reflecteixi la particularitat del caràcter d’aquesta terra a través dels seus productes.

La 3a Fira Gastronòmica del Geoparc tindrà lloc el proper dissabte 23 de setembre, de 17 a 21 hores, a la Plana de l’Om de Manresa. Allà, una dotzena de parades de productors i elaboradors de productes agroalimentaris, al marge de vendre els seus productes de forma directa, també oferiran degustacions i maridatges als visitants. Així doncs, aquesta iniciativa pretén promoure l’alimentació sostenible, apostant per la proximitat en l’origen dels productes i oferint garanties de seguretat, qualitat i frescor.

El Geoparc de la Catalunya Central disposarà d’un estand corporatiu situat en una zona estratègica que servirà com a espai central de la mostra. D’aquesta manera, s’oferiran fulletons i informació d’àmbit general als assistents, així com també més detalls entorn a la gastronomia Ignasiana i els punts d’interès turístic del Geoparc. Per a més informació, podeu consultar el programa de la fira.

El Geoparc és geologia, paisatge i turisme… i també gastronomia

Prop d’un 20% de la superfície del Geoparc està dedicada al conreu. La formen les planes excavades pels rius i les rieres, les terrasses fluvials que apareixen esglaonades a banda i banda dels rius Cardener i Llobregat, meandres abandonats, els altiplans i els relleus amb plans suaument inclinats. Totes aquestes zones són fruit de la geologia existent i els processos que hi han actuat al llarg dels últims milions d’anys, que han configurat el paisatge i n’han condicionat el clima i la qualitat del sòl. Tot plegat ha permès tenir un gran patrimoni alimentari que omple el rebost del Geoparc amb productes de proximitat i de qualitat, que són també una part important de la identitat pròpia del territori. Per a més detalls, podeu visitar el portal www.geoparc.cat.

El Consell Comarcal anima els bagencs, bagenques i visitants a participar en la 3a Fira Gastronòmica del Geoparc, una jornada en la qual es recull la riquesa i singularitat dels productes de la terra i es vol promoure el consum d’elaboracions locals.

2017-09-20T15:41:15+00:00Dimecres, 20 de Setembre de 2017|