L’Alberg del Carme acull el segon plenari del curs en una trobada en què una setantena de nens i nenes van compartir el treball realitzat prèviament als municipis i van delimitar actuacions concretes.

Els infants van exposar durant el Consell d’Alcaldes, reunit també en sessió ordinària aquest dimecres, les 14 situacions que hauran de ser representades i filmades de cara al tercer i darrer plenari.

Després d’establir les bases del projecte que es treballa enguany des del Consell d’Infants del Bages, uns 70 nens i nenes de set Consells d’Infants -Artés, Callús, El Pont de Vilomara, Manresa, Sallent, Santpedor i Sant Joan de Vilatorrada- es van aplegar aquest dimecres 7 de febrer a l’Alberg del Carme de Manresa per acotar el desplegament de la campanya ‘Tracta’m bé’ al Bages. En un acte dinamitzat per Manel Justícia, que es va desenvolupar en un clima de màxima col·laboració i d’entesa, els participants van decidir de manera democràtica la frase ‘Valora’m, respecta’m i estima’m’ com a lema principal de la campanya i també van triar aquelles escenes que s’hauran de representar i filmar amb l’objectiu d’identificar situacions de maltractaments i fomentar el bon tracte i els valors positius cap a tots els col·lectius, especialment cap a les persones grans i els infants, com a mètode de prevenció i sensibilització.

Prèviament a la celebració d’aquest segon plenari, es va traslladar a les escoles dels municipis participants les propostes i reflexions treballades en la primera sessió. D’aquesta manera, cada Consell d’Infants va recollir una àmplia llista d’actuacions de bon tracte i mal tracte, sent escollides finalment 14 situacions que es visualitzaran durant el tercer i darrer plenari del curs, previst per al dia 29 de maig. Serà aleshores quan les persones assistents podran gaudir de les filmacions realitzades per l’alumnat i també de l’obra de teatre ‘Escenes amb Tracte’, a càrrec del Grup de teatre d’Artés en el marc de la campanya #BagesTractamBé.

Protagonistes en el Consell d’Alcaldes

Els infants participants, a més, també van exposar el seu treball entorn del ‘Tracta’m bé’ durant el Consell d’Alcaldes, reunit en sessió ordinària aquest dimecres 7 de febrer. El conseller de l’Àrea d’Educació, Eloi Hernàndez, expressa que “des del Consell Comarcal treballem en l’educació amb una perspectiva transversal i apostant per la participació com a eina de construcció del futur del nostre territori”. I afegeix que “la implicació del Consell d’Infants en la campanya ‘Tracta’m bé’ evidencia l’aposta que es fa per fomentar la reflexió i el debat social sobre l’envelliment digne i la cura de les persones grans, així com el seu apoderament”.

2018-04-26T08:52:57+00:00 dijous, 8 de febrer de 2018|