Un total de 26 agents públics i privats van fer la ruta “Del mar a l’estany, el Geoparc al Moianès” en una sessió en què es va posar de manifest la qualitat del patrimoni natural i cultural del territori.

La participació àmplia i activa dóna mostres del bon funcionament d’aquest conjunt de trobades, un format que permet continuar teixint la xarxa de col·laboració per a la promoció turística.

Aquest dilluns 5 de març es va donar el tret de sortida a la segona edició del Cicle de Sortides pel Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central amb la proposta “Del mar a l’estany, el Geoparc al Moianès”. Tot i les inclemències meteorològiques, 26 persones vinculades a l’activitat turística van poder gaudir d’una ruta que recorre alguns dels elements geològics més singulars del territori, com són les Coves del Toll de Moià i l’Estany, i van expressar la seva satisfacció pel desenvolupament de sessions formatives com aquesta.

Josep Canals, president del Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central i conseller de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Bages, manifesta que “la implicació de la resta d’agents públics i privats és clau per seguir creixent i acabar esdevenint una destinació turística potent; cal continuar treballant de manera transversal per donar a conèixer els atractius turístics, contrastos i riqueses del territori, per això cicles com aquest ens ajuden a unificar les polítiques de promoció turística amb una estratègia compartida”.

En la sortida de camp d’aquest dilluns, es van donar a conèixer els records del mar, llacs i estany que s’han succeït a la zona al llarg dels últims milions d’anys en una visita guiada que es va complementar també amb l’important patrimoni històric i arquitectònic d’aquestes poblacions. Després de visitar les Coves del Toll, un dels espais d’interès geològic més importants del territori per la seva bellesa i per les troballes paleontològiques i arqueològiques que s’han fet en aquestes coves prehistòriques, els participants van passar per l’aflorament lacustre de Montví. Tot seguit, el Rebost del Serrat va oferir un esmorzar amb productes locals d’elaboració pròpia i de proximitat. Finalment, es va fer una visita guiada al Centre de Visitants de l’Estany, un espai que té com a objectiu conservar i promocionar el patrimoni cultural local i garantir el seu desenvolupament socioeconòmic sostenible.

Les següents trobades del Cicle de Sortides tindran lloc els dies 4 d’abril, 30 de maig i 15 d’octubre. A més, paral·lelament a aquesta proposta, el Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central també va engegar recentment el Cicle de Jornades Tècniques, un altre programa que pretén aprofundir en el coneixement sobre el Geoparc i el seu relat. “El nostre territori té molt potencial en l’àmbit turístic; animem els agents públics i privats a participar en sessions com aquestes, ja que esdevenen una gran oportunitat per promoure la formació i professionalització dels serveis turístics i garantir així l’excel·lència i competitivitat del sector”, conclou Canals.

Comparteix

image_pdfExporta a PDF