Són famílies derivades per Serveis socials i, en dos casos, derivades de Fiscalia per donar compliment al protocol contra l’absentisme escolar

Adquirir noves eines com a pares perquè la tasca d’educar sigui més fàcil. Aquest és l’objectiu del curs d’habilitats parentals que el Consell Comarcal del Bages realitza per tercera vegada i que, en aquesta edició, té una dotzena de participants de Sallent, Sant Joan de Vilatorrada, Súria i Navarcles, que hi han estat adreçats des de Serveis Socials. Aquest any, a més, dues de les famílies que hi participen han estat derivades des de Fiscalia de l’Àrea de Manresa-igualada en compliment del protocol que es va posar en marxa per evitar els casos d’absentisme escolar.

El curs, liderat per l’àrea d’Acció Social del Consell Comarcal del Bages, s’allargarà  fins a finals de juny i vol donar eines, recursos i estratègies per a la criança i educació dels infants i adolescents d’entre 8 i 14 anys.

Es fan un total de 8 sessions, de caire molt pràctic i participatiu, que aborden estratègies per saber com definir objectius en el procés educatiu dels fills i filles, com millorar la comunicació, treballar la resolució de conflictes, establir normes, límits i sancions, o com posicionar-se en relació al consum de tabac, alcohol, altres drogues o a l’ús de pantalles.

L’èxit i la bona valoració de les dues edicions anteriors avala la continuïtat d’aquest projecte. Pares i mares que ja hi han participat apunten, per exemple, “ha estat divertit, didàctic, entretingut i sobretot alliberador. No estic sola, moltes persones es troben com jo” o “m’emporto tècniques que em serveixen cada dia i sobretot he après a ser constant i coherent amb les normes que poso i les sancions que haig de posar si no es compleix la norma”.

2017-05-19T11:31:07+00:00 divendres, 19 de maig de 2017|