Geoparc de la Catalunya Central 2017-05-11T08:49:04+00:00

Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central

Responsable del servei:
Cristina Rubio

Contacte:
Tel: 93 693 03 97
Correu-e: info@geoparc.cat

Horari:
De 8 a 15 h (de dilluns a divendres). De 16 a 18.30 h (dilluns, excepte el període del 15 de juny al 15 de setembre)

Què és el Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central?

Fa més de 36 milions d’anys,  al cor geogràfic de Catalunya, existí un mar que va desaparèixer amb l’aixecament dels Pirineus, en un procés que ens ha deixat espectaculars formacions rocoses i rics recursos naturals que han definit el paisatge i la societat del territori.

El Parc Geològic i miner de la Catalunya Central, que el formen la comarca del Bages i el municipi de Collbató, treballa activament per la protecció del seu patrimoni geològic i l’integra dins una estratègia territorial de desenvolupament econòmic sostenible.

El Patrimoni geològic és un reconeixement del paper de l’home per a proporcionar un futur econòmicament sostenible per al desenvolupament de la societat en conjunt, així com la nostra responsabilitat social. En molts sentits, el patrimoni geològic d’Europa és tan divers i interessant i dinàmic com l’herència multicultural de moltes regions d’Europa. El patrimoni geològic d’Europa és també la nostra història compartida i aquesta història es pot llegir escrita en les pedres i els paisatges  que estan al nostre voltant.

El Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central és un projecte vertebrador que posa en valor els atractius geològics i miners del territori així com els actius turístics sota un denominador comú, el geoturisme, amb una oferta turística interessant i de qualitat, que integra cultura, natura, geologia, mineria i gastronomia. Cal entendre el Geoturisme com aquella activitat que sustenta, o fins i tot millora, el caràcter geogràfic d’un territori, com és la seva cultura, el medi ambient, el patrimoni i el benestar dels seus residents. La idea de millora sostenible permet el desenvolupament basat en el trets identitaris i propis del territori.

Singularitats excepcionals com les Coves del Toll i les Coves del Salnitre o els relleus actuals dels antics deltes de Montserrat i Sant Llorenç de Munt, dos Parcs Naturals de peculiar paisatge.
La Conca Potàssica Catalana, que és un exemple de rellevància mundial de la sedimentació de roques evaporítiques marines, amb minerals com l’halita (sal comú) i silvita (potassa), formades fa uns 37 milions d’anys en un context tectònic espectacular: l’aixecament dels Pirineus.
Un museu de geologia que va més enllà d’un museu clàssic, ja que a part de mostrar col·leccions representatives de minerals, roques i fòssils, s’hi ensenyen les utilitats que tenen aquests materials geològics per les persones.
46 punts d’interès geològic i miner
Un ampli teixit empresarial dedicat directa o molt estretament amb el turisme amb més de 400 empreses
El Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central no et deixarà indiferent. Vine i descobreix-lo!

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.
.

Fulleteria:

Més Informació: www.geoparc.cat