El president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, i el vicepresident segon i conseller delegat de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón, han participat en la sessió inaugural d’aquesta iniciativa impulsada pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Manresa ha acollit aquest matí la sessió inaugural del Programa de Formació a les persones grans “L’acadèmia dels Sèniors”. Sota el lema ‘”Ets molt gran“, la Directora General de Famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Roser Galí, ha presentat el programa i ha posat de manifest el compromís d’aquesta iniciativa per tal de promoure l’apoderament de les persones grans. Amb la presentació, es va donar el tret de sortida a l’inici del programa formatiu que es desenvoluparà a tota la comarca.

Entre d’altres representants institucionals, en l’acte inaugural també hi han participat el conseller delegat de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania del Consell Comarcal, Albert Marañón, i el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas. En la seva intervenció, Marañón ha destacat la importància dels tres pilars del paradigma de l’envelliment actiu: formació, participació i prevenció. De la seva banda, el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, ha remarcat l’aposta que s’està fent a la comarca per les persones grans i pel desenvolupament de polítiques integrals i participatives per a aquest grup d’edat. En aquest sentit, el president ha posat de relleu els treballs del Pla d’Actuació sobre la gent gran que s’està iniciant actualment i la propera execució de campanyes tan importants per aquest col·lectiu com el “Tracta’m bé”.

Un programa d’àmbit català per apoderar els més grans

‘L’acadèmia dels Sèniors’ és un programa de formació integral i interdepartamental basat en totes les mesures formatives que ja desenvolupen els departaments de la Generalitat en l’àmbit de la gent gran. Aquesta iniciativa està liderada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, juntament amb altres departaments i l’Agència Catalana del Consum, i té com a principals objectius apoderar les persones grans del nostre país treballant des de la prevenció en temes relacionats amb la seva seguretat, els seus drets o la salut.

La Generalitat de Catalunya vol implantar aquesta formació a tots els casals cívics i altres equipaments que ho sol·licitin arreu de tot el territori, amb la finalitat de prevenir qualsevol situació de maltractament i estafa envers aquest col·lectiu com les que s’han produït darrerament.

2017-10-17T15:29:51+00:00 dimarts, 17 d'octubre de 2017|