Dilluns 5 de febrer tindrà lloc la primera sessió amb el doble objectiu de posar en relleu el valor del patrimoni geològic i miner com a proposta turística i, alhora, establir sinergies per potenciar el turisme d’experiències.

Les inscripcions es poden formalitzar omplint aquest formulari.

El Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central engega el proper dilluns 5 de febrer la segona edició del Cicle de Jornades Tècniques, un conjunt de quatre sessions distribuïdes al llarg de l’any que pretén aprofundir en el coneixement sobre el Geoparc i el seu relat. Les trobades, destinades principalment als agents públics i privats del territori vinculats a l’activitat turística, esdevenen un valuós complement formatiu per a tots aquells establiments i empreses col·laboradors del Geoparc.

La proposta, doncs, va encaminada a facilitar eines i mostrar experiències vinculades al Geoparc en general, i a la geologia i el seu patrimoni, per crear noves ofertes o complementar les existents al territori. Aquest cicle, complementari als programes ‘Punts d’Informació Turística (PIT)’, ‘Biosphere, turisme responsable’ i ‘Adhesió al Geoparc’, permet seguir enfortint el treball conjunt que es duu a terme des del Consell Comarcal, Bages Turisme i Geoparc amb diversos actors en l’àmbit turístic.

Patrimoni geològic, un recurs a l’abast

En el cas d’aquesta primera sortida de camp, que tindrà lloc el dilluns 5 de febrer a partir de les 9:30 hores, es realitzarà una breu introducció als conceptes de patrimoni geològic i geodiversitat. Tot seguit, es mostraran els espais més rellevants i s’aprofundirà en l’experiència concreta de les Coves de Montserrat, a Collbató, com un dels principals elements geològics visitables. Després del torn obert de paraula, els assistents podran visitar i conèixer l’oferta del Càmping Cal Paradís, indret on se celebrarà aquesta sessió del Cicle de Jornades Tècniques. Les inscripcions per a la primera sessió es poden formalitzar omplint aquest formulari.

El president del Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central, Josep Canals, anima els agents turístics a participar activament en trobades com aquestes, ja que “ens permeten exposar el gran potencial del geoturisme i esdevenen una oportunitat excel·lent per garantir una promoció turística òptima del patrimoni local”.

2018-02-01T16:17:31+00:00 dijous, 1 de febrer de 2018|