Aquesta setmana ha tingut lloc la segona sessió del programa PIT+CCGeoparc, gràcies al qual diferents equipaments de la comarca es formen per acreditar-se com a punts d’informació turística i col·laboradors del Geoparc. En total són 23 establiments d’activitats turístiques, ajuntaments, biblioteques, oficines de turisme i restaurants i allotjaments els que estan rebent formació per obtenir aquesta acreditació.

La sessió es va centrar en una formació específica i molt didàctica  sobre atenció al client, com a factor per posar en valor el territori l’experiència turística; i, a més, es van presentar les propostes d’oleoturisme al Bages i es va conèixer de prop l’oferta de l’establiment que va cedir l’espai, l’Alberg de Castelladral.

El programa PIT està impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat pel Consell Comarcal del Bages. L’objectiu és que hi hagi nous equipaments i establiments de la comarca que puguin oferir informació i assessorament als turistes i visitants. En el cas del Bages, a més, els establiments es formen com a centres col·laboradors del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central, un territori amb una geologia de rellevància mundial, que ha condicionat la història, la cultura i el desenvolupament del paisatge i els municipis. Un dels objectius principals del Geoparc és, precisament, el desenvolupament sostenible mitjançant el geoturisme. La designació de Geoparc Mundial UNESCO és una oportunitat excel·lent per impulsar de manera definitiva aquesta filosofia i el programa de PIT+CCBages és una de les oportunitats per fer-ho.

2017-06-19T09:41:21+00:00Dilluns, 19 de Juny de 2017|