La jornada ‘Les formes del Geoparc, la riera de Rajadell’ del Programa Punts d’Informació Turística i Centres Col·laboradors del Geoparc coincideix amb la segona sortida de camp del Cicle de Sortides del Geoparc 2017

El programa PIT + C.C. Geoparc, impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat pel Consell Comarcal del Bages, té com a objectiu que nous equipaments i establiments del territori puguin oferir informació i assessorament als turistes i visitants

El passat dimarts 12 de setembre va tenir lloc la quarta sessió del programa Punts d’Informació Turística i Centres col·laboradors Geoparc (programa PIT + C.C. Geoparc), una trobada que es va fer coincidir també amb la segona activitat del Cicle de Sortides pel Geoparc 2017. Durant la jornada, els assistents van recórrer l’itinerari pel sector sud-oest del Geoparc, on es poden veure algunes de les formes de relleu més impressionants, i van rebre formació dirigida al coneixement del territori i també sobre la interpretació paisatgística, les noves propostes turístiques i les potencialitats geoturístiques aprofitant l’atractiu del patrimoni històric i industrial del territori. 

En aquesta ocasió, els diferents equipaments de la comarca que volen acreditar-se com a PIT i C.C. Geoparc van començar la sortida, focalitzada en l’entorn de la riera de Rajadell, fent una visita a l’Obaga de l’Agneta, a Manresa. Aquesta activitat oleoturística va servir per explicar la història d’unes feixes de pedra seca on creixen oliveres centenàries entre barraques de vinya i per posar en valor un producte singular de la comarca: les varietats locals corbella i verdal Manresa.

Tot seguit, els assistents van fer una visita guiada que s’ofereix a Rajadell. Amb el lema ‘L’encant del nucli antic’, aquesta proposta reivindica la bellesa d’aquest poble de la comarca que compta amb un destacat atractiu rural. Un cop allà, també es va fer un esmorzar de productes locals i de proximitat. La 4a sessió del programa PIT + C.C. Geoparc va finalitzar al municipi de Fonollosa, concretament al conjunt monumental de les Torres de Fals, on actualment es conserven dues torres i un seguit d’edificacions medievals. D’aquesta manera, es va descriure l’experiència ‘Engonça i el judici de fals’, una activitat turística comercialitzada per una empresa local que es duu a terme en aquest espai.

Per tal d’obtenir definitivament l’acreditació com a Punts d’Informació Turística, els 23 nous establiments i serveis inscrits hauran de fer una cinquena i darrera sessió formativa, que tindrà lloc el proper 6 d’octubre i tractarà sobre el ‘Turisme d’experiències o experiencial’, una nova tendència en el sector turístic. A més, s’aprofitarà la trobada per presentar projectes comarcals enfocats a aquest nou tipus de turisme i també per explicar propostes d’experiències en altres geoparcs. Quant a la resta d’equipaments i establiments acreditats l’any passat com a PIT + C.C. Geoparc, aquests només han de fer tres sessions enguany per mantenir l’acreditació: després d’aquesta sortida del passat 12 de setembre, els hi queda la propera sessió del 6 d’octubre per renovar l’acreditació.

Paral·lelament, el Geoparc de la Catalunya Central continua oferint el Cicle de Sortides pel Geoparc i el Cicle de Formacions del Geoparc, dues iniciatives dirigides als agents turístics del territori amb l’objectiu d’exposar el gran potencial del geoturisme en el marc dels Geoparcs Mundials de la UNESCO, aprofundint així en el coneixement del territori i teixint la xarxa de col·laboració per a la promoció turística del patrimoni local.

Comparteix

image_pdfExporta a PDF