Salutació del president

Benvinguts al web del Consell Comarcal del Bages, una eina al servei d’Ajuntaments i ciutadania que posa al centre del seu treball les polítiques socials, l’atenció a les persones , als municipis, i a la reactivació econòmica de la nostra comarca.

Som un territori ric en potencialitats, però dispers en la geografia i composat de molts petits municipis que no tenen prou recursos propis per fer front a les necessitats socials i econòmiques dels seus pobles. El Consell Comarcal estén un paraigües sobre tota la comarca i teixeix xarxes de col·laboració i de mancomunació de serveis per assegurar que tots els municipis puguin accedir als recursos necessaris per garantir la qualitat de vida de la seva ciutadania.

Els darrers anys han estat especialment durs a nivell econòmic i aquesta conjuntura ha afectat greument persones i famílies senceres que viuen situacions personals veritablement difícils. Per això, el Consell té molt clar que dues de les seves principals línies d’actuació són promocionar l’economia del Bages, la creació d’ocupació, i ampliar l’actual oferta de polítiques socials per ser al costat dels qui més ho necessiten.

Però no ens oblidem d’altres àrees que han de contribuir al ple desenvolupament del nostre territori i dels seus habitants, com la reclamació constant i ferma de la millora d’infraestructures viàries i ferroviàries; la posada en valor dels productes turístics del Bages, per atreure visitants, consolidar la identitat del nostre territori i revitalitzar el teixit comercial, hoteler, restaurador i de serveis; i tot això gestionant el medi ambient amb valors de sostenibilitat i eficiència, també com a eina de dinamització econòmica.

Les tasques del Consell Comarcal del Bages són moltes i diverses. Algunes adreçades directament a la ciutadania però la majoria adreçades a donar suport i eines als Ajuntaments perquè puguin ser al costat de la seva gent i oferir-los els serveis que es mereixen.

Els qui ens coneixeu, ja sabeu que l’equip polític i tècnic del Consell treballa colze a colze, sumant sinergies i es fonamenta en un programa de confiança, motivació i empenta, per tirar endavant el futur que volem per a la nostra comarca. En aquesta pàgina web trobareu informació de tots els nostres serveis. Estem a la vostra disposició, per escoltar-vos i ajudar-vos en tot el que sigui possible i així entre tots, fer-ho cada dia millor.

Moltes gràcies!

El president

Agustí Comas i Guitó