La Sala Gòtica de la Seu de Manresa ha acollit una trobada en què les dinàmiques participatives han fet aflorar propostes i idees originals per potenciar la difusió i promoció d’activitats en l’àmbit turístic.

Bages Turisme i el Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central han organitzat aquest dimecres 11 d’abril, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i Manresa Turisme, la tercera sessió del programa de Punts d’Informació Turística (PIT) i Centres Col·laboradors del Geoparc. Més de 65 professionals d’empreses privades i entitats públiques de tots els àmbits del sector s’han aplegat a la Sala Gòtica de la Seu de Manresa per participar en una jornada teòrico-pràctica motivacional en què s’han explorat noves fórmules per ser originals i diferencials a l’hora de proposar experiències turístiques.

La sessió s’adreçava tant als establiments i equipaments que ja són Punts d’Informació Turística (PIT) i volen renovar el distintiu com també a aquells que estan completant la formació per aconseguir l’acreditació. Durant la trobada, els assistents han participat en un taller d’innovació i han fet dinàmiques participatives per treballar, de manera grupal, entorn de les experiències i les emocions. D’aquesta manera, la jornada ha servit per plantejar relats turístics divertits i potents, evitant així la creació de propostes estàndard i repetitives amb l’objectiu de generar un alt impacte positiu vers els visitants. Finalment, les persones participants han visitat la Sala Gòtica i han pogut conèixer més detalls sobre aquest interessant espai manresà.

El conseller de Turisme del Consell Comarcal del Bages i president del Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central, Josep Canals, expressa que “sessions com aquestes representen una gran oportunitat per generar línies d’actuació innovadores com a eina de projecció i atracció de visitants, ja que permeten potenciar la vessant creativa a l’hora de difondre i promocionar les activitats turístiques del territori”.

Més detalls sobre el programa PIT

El programa PIT, que està coordinat i impulsat a nivell provincial per la Diputació de Barcelona i coordinat i gestionat pel Consell Comarcal del Bages i Bages Turisme al territori, té com a objectiu dotar a equipaments turístics d’informació i coneixements dels atractius i l’oferta turística de la comarca. Per un altre costat, el protocol d’adhesió com a Centre Col·laborador Geoparc -impulsat, coordinat i gestionat pel Consell Comarcal i Bages Turisme- està emmarcat en el compromís per a la sostenibilitat en destinacions Biosphere liderat per la Diputació de Barcelona.

Per tal d’obtenir definitivament l’acreditació com a Punts d’Informació Turística, els establiments i serveis inscrits hauran de fer més propostes formatives els propers mesos. La quarta sessió, que només s’adreçarà a equipaments que volen esdevenir nous PIT, tindrà lloc el proper 9 de maig.

2018-04-11T15:28:15+00:00Dimecres, 11 d'Abril de 2018|