El Consell d’Alcaldes del Bages, en sessió extraordinària urgent celebrada a l’Ajuntament de Callús, ha aprovat un manifest de rebuig envers la violència emprada ahir pels cossos policials de l’Estat espanyol en el decurs de la jornada electoral. Tot seguit, s’enumeren els punts recollits en el document aprovat:

– Mostrar el nostre escalf i solidaritat als més de 800 ferits, 47 de la comarca, durant la jornada electoral de l’1 d’octubre i desitjar la seva ràpida recuperació.

– Mostrar el total rebuig i condemna a la violència emprada ahir pels cossos de seguretat de l’estat espanyol en el decurs de la jornada electoral i demanar la retirada immediata dels efectius addicionals desplegats els últims dies a Catalunya.

– Reconèixer i agrair l’actitud pacífica, democràtica i cívica de la gent dels municipis de la nostra comarca en la defensa de l’exercici del dret a decidir.

– Donar el total suport als alcaldes, alcaldesses, veïns i veïnes dels pobles de la comarca, i especialment als municipis de Fonollosa, Callús, Sant Joan de Vilatorrada, Castellgalí, pels fets produïts l’1 d’octubre.

– Donar suport a totes les accions legals que es duguin a terme per part dels Ajuntaments de la comarca i institucions catalanes contra les brutals agressions de la jornada de l’1 d’octubre.

– Denunciar el cinisme i manipulació del govern de l’Estat Espanyol negant l’evidència dels fets ocorreguts a Catalunya durant la jornada del dia 1 d’octubre.

– Manifestar el compromís de tots els alcaldes i alcaldesses del Bages en el respecte als drets individuals i col·lectius, les llibertats i la democràcia.

 

Bages a 2 d’octubre de 2017.

2017-10-02T19:57:02+00:00 dilluns, 2 d'octubre de 2017|