A partir del 15 de juny s’elimina el roaming als països de la Unió Europea i el cost serà el mateix que en territori nacional

L’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor del Bages recorda que a partir del proper 15 de juny s’eliminarà la tarifa roaming i les companyies de telefonia mòbil no podran aplicar cap suplement per l’ús del servei de veu, SMS ni servei de dades en els països de la Unió Europea. Les tarifes a aplicar seran les mateixes que per a l’ús del telèfon dins el territori nacional. L’any passat, l’OCIC va tramitar 202 consultes sobre telefonia mòbil (de les quals 17 van ser referents a roaming) i 12 reclamacions de roaming.

Per evitar qualsevol tipus d’incidència, l’OCIC recomana estar atents al següent:

  • Quan travessem una frontera, la nostra companyia de telefonia mòbil ens ha d’informar, a través d’un missatge, de la tarifa per trucar i rebre trucades, enviar i rebre missatges i connectar-nos a Internet (descàrrega de dades) al país on acabem d’entrar.
  • Estiguem atents si ens trobem prop d’una frontera: comprovem que no es modifica la xarxa de telefonia al nostre mòbil i assegurem que la trucada l’estem fent a través de l’operador del país on estem ubicats.
  • Si viatgem fora la Unió Europea hem de tenir en compte que no hi ha cap regulació vigent. Per això, abans de viatge, informem-nos amb la nostra companyia de quin cost tindrà utilitzar la telefonia mòbil, SMS, descàrrega de dades o accés a Internet.
  • Quan ens desplacem fora de la UE, les companyies ens han d’advertir mitjançant un missatge de text, correu electrònic o finestra emergent, quan l’import de les dades  descarregades s’aproximi a 50 euros o al límit que haguem acordat prèviament.  Per poder seguir utilitzant el servei de dades en itinerància, els consumidors hauran de confirmar que estan d’acord en superar aquest nivell.
  • Si viatgem en un creuer, cal anar molt en compte amb la utilització del mòbil ja que, a alta mar, el preu que cobrarà l’operador dependrà de la ubicació del vaixell: si es connecta a la xarxa d’un país de la Unió Europea s’aplicarà l’eurotarifa però, si no és possible, l’operador aplicarà les tarifes de les connexions via satèl·lit, que són molt elevades.
2017-05-18T11:49:01+00:00 dijous, 18 de maig de 2017|