Les 24 contractades a través del SOC per donar suport al servei de menjador escolar gestionat pel Consell Comarcal han dissenyat la proposta inspirant-se en el clàssic joc de l’oca

Les 24 dones contractades en el marc del programa Treball i Formació del SOC per donar suport aquests durant 6 mesos al servei de menjador escolar que gestiona el Consell Comarcal del Bages estan a punt d’acabar temporada deixant un llegat lúdic i educatiu de primer ordre. Han dissenyat i fet realitat un joc que, amb el títol “Toc-toc. Siguem ECOlògics” simula un tradicional joc de l’oca adaptat a la temàtica del malbaratament alimentari.

Han creat el tauler, les il·lustracions, les regles del joc, les preguntes i unes targetes d’informació, tot amb l’objectiu de conscienciar sobre el consum responsable i la problemàtica del malbaratament alimentari. Jugant al “Toc-toc”, els infants i joves passaran una estona divertida mentre esbrinen, per exemple, quants quilos d’aliments malbaratem cada any, què és un producte Km0 o què és un producte ecològic.

El funcionament és molt semblant al joc de l’oca, en què els diferents jugadors avancen pel tauler complint les normes de cada una de les caselles en què cauen: respondre una pregunta, perdre el torn perquè has caigut a la casella de la nevera, treure una targeta d’informació i aprendre nous conceptes, avançar o retrocedir a una nova casella, tornar a tirar perquè has caigut al taper…

Les il·lustracions han estat creades i digitalitzades per les mateixes creadores del joc, que també s’han encarregat de dissenyar la caixa que el conté i el tauler tot amb material reciclat fet que ha acabat de donar més coherència al joc. Un joc creat per despertar consciències i contribuir a evitar el malbaratament fent ús de material usat tot donant-li un nou ús.

El Consell Comarcal del Bages ja ha fet una primera prova en una escola per valorar com els infants juguen i interactuen amb aquesta proposta. La resposta dels infants ha estat positiva i el Consell considera que el joc pot complir el seu objectiu de sensibilitzar mitjançant el joc. Per això, l’entitat ha avançat que buscarà finançament per produir diverses unitats del joc i repartir-les als diferents menjadors escolars, com un nou recurs educatiu i de lleure que pugui tenir continuïtat els propers cursos.

El programa Treball i Formació rep el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya, Generalitat de Catalunya, el Fons Social Europeu i el Servicio Público de Empleo Estatal.

2017-06-22T08:33:56+00:00dijous, 22 de juny de 2017|