El Consell Comarcal ha organitzat una xerrada informativa aquest dijous a la tarda amb la participació del tècnic de l’Associació de Consumidors AICEC-ADICAE, Andrés Naranjo

Des de mitjan gener l’Oficina d’Atenció al Consumidor del Consell Comarcal del Bages ha assessorat prop de 300 casos de persones afectades per les clàusules terra

Totes les persones amb una clàusula terra a la seva hipoteca i que hagin estat perjudicades han d’iniciar un procés de reclamació davant el seu banc. Aquesta ha estat una de les idees que s’han repetit aquest dijous a la tarda en el marc de la xerrada al Consell Comarcal del Bages, que ha comptat amb la participació d’Andrés Naranjo, tècnic de l’Associació de Consumidors AICEC-ADICAE. L’Oficina d’Informació al Consumidor del Consell Comarcal del Bages, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, ha organitzat aquesta sessió per ajudar a resoldre dubtes a les persones afectades. La devolució de les clàusules terra afecta aquells consumidors que van signar una hipoteca que marcava uns interessos mínims (independentment de la davallada de l’Euríbor) la qual cosa ha suposat un sobrecost en els préstecs hipotecaris per a molts usuaris.

Iniciar la reclamació

Andrés Naranjo ha explicat que a tot l’Estat hi ha uns 2,5 milions d’hipoteques afectades per les clàusules terra i que moltes persones encara no són conscients que també poden estar afectades. Des d’AICEC-ADICAE es recorda que “el decret europeu declara les clàusules nul·les i abusives i per tant cal aprofitar la via de reclamació extrajudicial que es posa a disposició dels consumidors”. Naranjo ha afegit que les persones afectades han de reclamar sense por “perquè no hi ha cap motiu per no reclamar” i que “davant de qualsevol dubte s’assessorin a través de les oficines del consumidor, de les associacions de consumidors o bé dels advocats”. Un cop presentada la reclamació a través de la via extrajudicial oberta cada entitat bancària té un màxim de tres mesos per respondre. A partir de la resposta obtinguda des d’ADICAE és quan es recomana buscar assessorament per aconseguir una compensació justa o bé iniciar un procés judicial.

Assessorament

Des de mitjan gener, des de l’Oficina d’Informació al Consumidor del Consell Comarcal del Bages s’han atès 273 consultes de persones afectades per les clàusules terra. Des de l’OCIC s’ofereix un assessorament gratuït en què s’analitza l’escriptura de la hipoteca i es redacta el document de reclamació per presentar a l’entitat bancària corresponent. Per poder accedir a aquest servei, cal sol·licitar cita a través del telèfon 93 693 03 53.

2017-03-24T12:29:40+00:00 divendres, 24 de març de 2017|