L’ens comarcal i la Diputació de Girona signen un conveni de col·laboració que permetrà als municipis gironins fer ús de les tecnologies desenvolupades en el projecte GESCEM.

L’aplicatiu GESCEM, una eina creada pel Consell Comarcal i utilitzada al Bages ja fa anys, continua desplegant-se pel territori català atès el seu rendiment òptim a l’hora d’oferir un servei d’inventari dels cementiris municipals. Després de l’acord al qual es va arribar amb la Diputació de Barcelona, que va invertir en el programa per adequar-lo a la tecnologia actual i fer-lo més accessible a la ciutadania, el Consell Comarcal del Bages ha signat recentment un conveni amb la Diputació de Girona per estendre l’ús d’aquesta aplicació informàtica i fer-la arribar als municipis de la seva demarcació. Fruit d’aquest acord, la Diputació de Girona realitzarà una aportació econòmica amb l’objectiu de col·laborar en les despeses del projecte i cobrir costos dels serveis de suport i manteniment.

El conseller de l’Àrea de Suport als Municipis, Enric Forcada, manifesta que “des del Consell Comarcal estem satisfets per l’èxit i utilitat del GESCEM; l’eficiència dels organismes públics és un dret de la ciutadania, per això sempre mostrarem la nostra total predisposició a compartir els nostres models i recursos per tal que des de l’Administració s’ofereixin serveis de qualitat”.

Aplicatiu GESCEM

GESCEM és un instrument informàtic que recull, de manera àgil i eficient, les dades relatives als cementiris, com la distribució dels carrers, la propietat dels nínxols i difunts, i també permet la consulta de determinades dades per part de la ciutadania. A més, a través d’aquesta eina de gestió, també s’ofereix als ajuntaments interessats serveis de consultoria, suport, manteniment i formació.

Després dels acords de col·laboració amb el Consorci AOC i la Diputació de Barcelona, aquest nou conveni amb la Diputació de Girona permet continuar amb l’expansió del GESCEM pels municipis de Catalunya, tot seguint el principi de racionalitat administrativa i facilitant la utilització conjunta de mitjans i serveis públics.

2018-02-16T13:36:02+00:00Divendres, 16 de Febrer de 2018|