L’Agència es va crear fa 3 anys i actualment gestiona el consum energètic de 23 municipis amb una facturació acumulada de 15,7 milions d’euros

Els reptes de futur passen per avançar cap els edificis de consum energètic quasi nul

L’Agència Comarcal de l’Energia del Bages, del Consell Comarcal, ha fet avui una jornada de balanç amb els Ajuntaments del Bages en què s’han donat dades tan contundents com els 327.000 euros/any d’estalvi que tenen els 23 municipis adherits a l’Agència, gràcies a l’optimització de 545 contractes. A aquest estalvi, cal sumar-hi uns 9.000€/any generats en reclamacions de factures.

L’Agència, que es va posar en funcionament fa 3 anys, estudia els subministraments elèctrics de centres de consum públics com escoles, ajuntaments, centres cívics, pavellons, pistes esportives, piscines, biblioteques, enllumenats públics, etc., analitza les factures dels darrers 12 mesos i fa una simulació per avaluar la potència òptima a contractar. Aquesta anàlisi i una acurada comptabilitat energètica permeten adequar la demanda a les necessitats reals i reduir la factura elèctrica de forma molt important.

En aquests moments, l’Agència Comarcal de l’Energia fa el control de facturació de 943 subministraments, ha entrat un total de 35.000 factures al sistema, amb un import acumulat  de 15,7 milions d’euros. A més, l’ens també du a terme tallers i auditories en centres escolars i dóna suport als Ajuntaments en matèria de licitacions o subvencions en l’àmbit energètic.

En la sessió d’avui, s’han tractat nous reptes de futur, com ara publicar les dades energètiques en temps real a les webs municipals, els edificis amb consum energètic quasi nul o l’autoconsum fotovoltaic recolzat amb xarxes locals.

El conseller comarcal de Medi Ambient, Marc Aloy, ha manifestat  la seva satisfacció amb el creixement que ha experimentat l’Agència de l’Energia i que “aquest l’esforç s’estigui traduint en estalvis molt importants per als Ajuntaments adherits”.

2017-04-21T14:08:26+00:00 divendres, 21 d'abril de 2017|