En motiu del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia aquest servei impulsat pel Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa organitza diverses activitats de sensibilització

El proper dijous 16 de maig a les 19h tindrà lloc una nova sessió de l’IRIS, l’espai per a joves LGBTI del Bages. Aquesta vegada la trobada estarà vinculada a la diada del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Es portarà a terme un taller sobre homofòbia i transfòbia, per poder compartir situacions quotidianes, reflexionar-hi, veure com ens afecten i, entre totes, trobar eines per a fer-hi front.

S’utilitzarà la metodologia del teatre de les oprimides, que es treballa amb dinàmiques de rol-playing, on les participants es posen a la pell tant de les persones que pateixen discriminació com de les que l’estan exercint. D’aquesta manera es poden visualitzar diferents situacions violentes, que generen patiment, amb l’objectiu de trobar-hi solucions pràctiques que serveixin a les joves per millorar la seva autoestima, autonomia i seguretat en els diferents escenaris que freqüentem en la quotidianitat: espai públic, àmbit familiar, centre educatiu, centres de salut, espais d’oci o lloc de treball.

Aquesta iniciativa, sorgida des del SAI (Servei d’Atenció Integral) LGTBI del Consell Comarcal del Bages i de l’Ajuntament de Manresa i de l’Oficina Jove del Bages apareix davant la necessitat expressada per part de joves que s’identifiquen amb una identitat de gènere o orientació sexual no normativa: gai, lesbiana, trans, bisexual, etc. Es demanaven espais de trobada per conèixer persones amb experiències similars, en busca de comprensió i suport mutu davant d’una societat que avança cap a la igualtat però que encara es recolza en uns pilars heteronormatius i binaris que deixen als marges a les persones que no s’hi senten identificades.

És per això que l’IRIS és un espai de seguretat i empoderament destinat a joves d’entre 15 i 25 anys aprox. (amb flexibilitat) i que s’identifiquin amb alguna de les sigles LGTBI+. En cas de voler més informació és pot escriure a l’Oficina Jove del Bages a través del correu electrònic [email protected] o del Whats App al 676664142 o bé algún dels correus del SAI LGTBI de Manresa ([email protected]) o del Bages ([email protected]).

image_pdfExporta a PDF