L’aprenentatge i la diversió es donen cita a Cal Gallifa en una jornada emmarcada en el Programa Cultura Emprenedora a l’Escola.

En una iniciativa que ha experimentat un creixement de participació respecte a la primera edició, un total de 19 cooperatives de 13 centres escolars han mostrat els productes que han dissenyat i produït durant el curs.

Sant Joan de Vilatorrada ha acollit aquest dimarts 10 d’abril la 2a Trobada de cooperatives escolars, una jornada emmarcada en el Programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), de la Diputació de Barcelona, i en la qual han participat un total de 435 alumnes del Bages. El projecte, que dura tot el curs i s’adreça a nens i nenes de 5è i 6è de primària, es basa en la realització d’un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes artesans, la venda en una fira o mercat de la població i la sol·licitud, si cal, d’un microcrèdit.

La trobada ha permès als participants, dividits en grups, compartir experiències, participar en jocs amb l’objectiu d’entendre el cooperativisme, gaudir d’un esmorzar conjunt i exposar els productes que han creat en diverses parades habilitades a Cal Gallifa. A més, una cinquantena d’alumnes de secundària del projecte Laboràlia de Manresa han donat suport a Manel Justícia en l’organització i dinamització de les activitats grupals.

Durant l’acte de presentació inicial, el conseller de l’Àrea d’Educació del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez, ha animat els assistents a gaudir de la jornada i ha manifestat que “aquesta trobada esdevé una oportunitat per aprendre, créixer, construir i tirar endavant projectes interessants gràcies a les aportacions de la resta de companys de les cooperatives i el treball col·laboratiu”.

Implicació àmplia d’institucions en un projecte que es consolida

Després de l’èxit de convocatòria en la primera edició, un total de 19 cooperatives de 13 escoles del Bages han participat enguany en aquest projecte. Els centres participants són els següents: Col·legi sant Josep (Navàs), Escola els Pins (Sallent), Escola FEDAC (Súria), Escola Mare de Déu de Montserrat (Súria), Escola Joventut (Callús), Escola Maians (Castellfollit del Boix), Escola Puigsoler (Sant Vicenç de Castellet), Escola Bages (Manresa), Escola Joviat (Manresa), Escola La Salle (Manresa), Escola l’Espill (Manresa), Escola Ametllers (Sant Joan de Vilatorrada) i Escola Joncadella (Sant Joan de Vilatorrada).

Durant la trobada, coorganitzada pel Consell Comarcal del Bages i els ajuntaments de Sant Joan de Vilatorrada, Manresa, Callús, Castellfollit de Boix, Navàs, Sallent, Sant Vicenç de Castellet i Súria, les cooperatives han exposat els productes que han dissenyat i produït durant el curs, on es poden trobar des d’articles de bisuteria, agendes, clauers, calendaris, jocs i una llarga llista d’objectes molt creatius i fets de forma artesana.

El president del Consell Comarcal, Agustí Comas, i el conseller Eloi Hernàndez han pogut comprovar de primera mà les creacions de l’alumnat en una jornada matinal que també ha comptat amb la presència de Gil Ariso, alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Rafael Homet, diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Joan Badia, alcalde de Callús, Josep Maria Canudas, alcalde de Súria, Mercè Rosich i Cristina Cruz, regidores de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Pesarrodona, regidor de Sant Joan de Vilatorrada, Silvia Vila, regidora de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, i Judit Cuberes, regidora de Castellfollit del Boix.

Comparteix

image_pdfExporta a PDF