El Consell Comarcal del Bages coorganitza aquest esdeveniment que té per objectiu informar i orientar als milers d’alumnes de la Catalunya Central sobre els diversos itineraris formatius i professionals

La 27a Fira de l’Estudiant es durà a terme del 3 al 6 d’abril amb l’objectiu de contribuir i complementar la tasca orientadora que es desenvolupa des dels centres educatius de secundària. L’horari de la fira és de 9 a 14 h, tant per als grups de visites concertades com per al públic en general. Es preveu que prop de 3.300 joves podran rebre a la Fira de l’Estudiant orientació, informació i assessorament, de primera mà, sobre els diferents itineraris formatius, tant per continuar el seu procés formatiu com per cercar una millora de la seva qualificació professional.

La Fira de l’Estudiant és un espai d’informació i d’orientació acadèmica i professional pensat especialment per a l’alumnat de secundària del Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès que ha de prendre decisions en relació als seus estudis i al seu futur laboral, així com també per als tutors i les famílies que els han d’ajudar a prendre-les. Pel que fa l’ampliació territorial de la Fira, l’actual edició consolida la presència de tota l’oferta universitària dels Campus universitaris de la Catalunya Central.

El disseny d’aquesta edició de la Fira s’ha millorar estructurant quatre espais molt diferenciats per donar protagonisme als itineraris formatius dels estudis postobligatoris, que ocuparan la major part del recinte. A la part central hi haurà disposada la informació general de la formació professional, els estudis d’idiomes, els d’adults, els de l’Institut Obert de Catalunya, la de beques i la relativa a la mobilitat internacional. També hi haurà un espai dedicat a l’orientació individual, i un darrer amb tota l’oferta universitària a Catalunya, així com també la presencia de les universitats de la Catalunya Central.

També, com a novetat, la Fira obrirà el matí del dissabte, de 10 a 14 h, als estudiants i públic en general amb activitats específiques per aquest dia. Hi haurà tallers i xerrades per a famílies centrades en les habilitats personals; píndoles informatives de centres educatius del Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès que explicaran el seu projecte educatiu; i una mostra d’activitats artístiques a càrrec de l’Escola de Dansa Maria Cinta i l’Institut Castellet (cinema).

La Fira de l’Estudiant està impulsada pels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, el Consell Comarcal del Bages, l’Ajuntament de Manresa, els Consells Comarcals del Berguedà, Moianès i Solsonès i la Fundació Lacetània. A més, l’organització tècnica de la Fira va a càrrec d’una Comissió organitzadora formada per un ampli ventall d’agents del sector educatiu.

El paper del Consell Comarcal en la Fira és rellevant, ja que gestiona i finança el transport dels alumnes dels centres educatius del Bages que visiten la Fira. També s’encarrega de l’edició i impressió d’un llibret que recull tota l’oferta formativa; finança l’estand de mobilitat internacional en què es difon el projecte de voluntariat europeu que permet als joves del Bages fer estades de voluntariat a l’estranger, entre d’altres; i ofereix suport a la Direcció General de Joventut per tal d’emetre carnets joves de forma gratuïta.

Els continguts de la Fira de l’Estudiant són d’especial interès per a l’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat, cicles formatius i programes adreçats a alumnes que no superin l’ESO. Així mateix, la visita també pot ser adequada per a aquells alumnes que vulguin canviar d’estudis i per a aquelles persones que vulguin retornar al sistema educatiu des del món laboral. Per a més detalls i conèixer totes les activitats previstes, podeu visitar el portal web http://www.firaestudiant.cat.