La fira tindrà lloc del 9 al 12 d’abril, en horari de 9 a 14 i de 15 a 18 hores, amb l’objectiu de complementar la tasca orientadora que es desenvolupa des dels centres educatius de secundària.

El Consell Comarcal reforça la seva participació en un certamen en què s’oferirà informació i assessorament als joves sobre els diversos itineraris formatius, tant per continuar el seu procés educatiu com per cercar una millora de la seva qualificació professional.

Tot preparat per a la celebració de la 26a Fira de l’Estudiant, un certamen que arriba carregat de novetats i que creix any rere any per tal de complementar la tasca d’orientació que es realitza des dels centres educatius en l’àmbit acadèmic i professional. Un dels fets rellevants d’aquesta edició és la consolidació de l’emplaçament de la Fira de l’Estudiant al Palau Firal de Manresa, després del canvi d’ubicació realitzat l’any passat.

La Fira de l’Estudiant és un espai d’assessorament i orientació acadèmica i professional pensat especialment per a l’alumnat de secundària que ha de prendre decisions en relació als seus estudis i al seu futur laboral, així com també per als tutors i les famílies que els han d’ajudar a prendre-les. D’aquesta manera, del 9 al 12 d’abril els joves podran trobar informació sobre els diversos itineraris formatius al seu abast, així com una mostra específica de l’oferta de Cicles formatius de grau mitjà i superior de les comarques del Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès, a més de l’Anoia i Osona, i de tota l’oferta universitària dels Campus Universitaris de la Catalunya Central. A més, la Fira de l’Estudiant amplia enguany el seu horari, oferint visites concertades tant de l’alumnat com del públic en general cada dia fins a les 18 hores.

El paper del Consell Comarcal del Bages

Durant la presentació de la 26a edició de la Fira de l’Estudiant, en un acte celebrat aquest divendres 6 d’abril al Palau Firal de Manresa, el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, ha remarcat que “entre tots i totes hem de felicitar-nos per continuar contribuint a fer gran, any rere any, aquesta fira, una iniciativa plenament consolidada que ofereix informació i orientació personalitzada no només als estudiants joves sinó a qualsevol persona, esdevenint així un espai d’oportunitats”. De la seva banda, la resta de representants de les institucions coorganitzadores i l’Antoni Cornudella, com a coordinador de la Fira de l’Estudiant, i Mar Raluy, coordinadora territorial d’ensenyaments professionals a la Catalunya Central, també han coincidit en la importància de la Fira de l’Estudiant i han repassat les novetats més significatives d’enguany. Podeu consultar el dossier de premsa en aquest enllaç.

El Consell Comarcal gestiona i finança el transport dels alumnes dels centres educatius del Bages que visiten la Fira. També s’encarrega de l’edició i impressió d’un llibret que recull tota l’oferta formativa; tramita l’estand de mobilitat internacional en què es difon el projecte de voluntariat europeu que permet als joves del Bages fer estades de voluntariat a l’estranger; i ofereix suport a la Direcció General de Joventut per tal d’emetre carnets joves de forma gratuïta.

A més, com a novetat, el Consell també ha impulsat l’estand del SARU (Servei d’Acompanyament al Reconeixement Universitari), un servei personalitzat que s’oferirà exclusivament el dilluns 9 d’abril, de 9 a 14 hores, i en el qual l’Associació Atlàntida informarà tant dels tràmits per al reconeixement de títols universitaris obtinguts a l’estranger com de les gestions necessàries per acreditar una titulació assolida en el nostre país per tal que sigui vàlida a l’estranger. Igualment, s’assessorarà sobre l’homologació i la convalidació de títols de Formació Professional i Batxillerat.

Impuls i organització

La Fira de l’Estudiant està impulsada pels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, el Consell Comarcal del Bages, l’Ajuntament de Manresa, els Consells Comarcals del Berguedà, Moianès i Solsonès i la Fundació Lacetània. A més, l’organització tècnica de la Fira va a càrrec d’una Comissió organitzadora formada per un ampli ventall d’agents del sector educatiu.

Els continguts de la Fira de l’Estudiant són d’especial interès per a l’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat, cicles formatius i programes adreçats a alumnes que no superin l’ESO. Així mateix, la visita també pot ser adequada per a aquells alumnes que vulguin canviar d’estudis i per a aquelles persones que vulguin retornar al sistema educatiu des del món laboral. Per a més detalls i conèixer totes les activitats previstes, podeu descarregar el dossier de premsa clicant aquest enllaç, o bé visitar el portal web www.firaestudiant.cat.

2018-04-06T14:04:04+00:00 divendres, 6 d'abril de 2018|