Servei Comarcal de Joventut2019-02-12T09:25:49+00:00

Servei Comarcal de Joventut

Des del Servei Comarcal de Joventut es posen a l’abast dels municipis les eines perquè es puguin desenvolupar polítiques integrals de joventut per i amb els joves.

Des del Servei de Joventut s’ofereixen serveis adreçats als municipis i serveis adreçats a la població juvenil.

Serveis adreçats als municipis

  • Suport tècnic, informació i assessorament en matèria de polítiques de joventut.
  • Òrgans de coordinació (Taula de regidors  i Taula de tècnics de Joventut)
  • Coordinació de projectes de prevenció de les drogodependències com el projecte “Àngels de nit”.

Responsable del servei:
Alba Pascual Sarri

Contacte:
Tel: 93 693 03 54
Correu-e:joventut@ccbages.cat

Horari:
Dilluns a divendres de 9.00h a 14.00h

Dilluns de 16.00h a 18.00h

Referent d’Ocupació Juvenil

Nou servei adreçat als i les joves de 16 a 29 anys de la Comarca del Bages

El Consell Comarcal del Bages, disposa d’un nou servei d’atenció als joves d’entre 16 i 29 anys en el marc del programa Referents d’Ocupació Juvenil, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). El programa té com a objectiu “facilitar i acompanyar la transició de persones joves des del sistema educatiu al sistema laboral i ocupacional”.

Les funcions principals del referent d’ocupació són la coordinació entre els agents del territori i l’atenció directa a les persones joves. Aquest és un dels diversos serveis que ofereix el Consell Comarcal, depenent de l’àrea d’educació, cultura i joventut.

Programa d’àmbit català

La convocatòria del programa Referents d’Ocupació Juvenil s’ha iniciat a finals de desembre i inclou un equip de 79 persones arreu de Catalunya que treballen amb l’objectiu d’apropar-se als joves, d’incentivar la continuïtat formativa i de preparar-los per facilitar les transicions entre el món educatiu i laboral.

El programa es pot reforçar en molts casos amb les dinàmiques que molts municipis i comarques ja estaven desenvolupant amb l’objectiu de reduir l’abandonament escolar prematur, i en d’altres casos, crear-les des de zero si és necessari.

Al Bages, aquesta figura estarà ubicada a la Oficina Jove del Bages i de forma itinerant als diferents municipis de la comarca i dona continuïtat a la tasca iniciada per la impulsora de la Garantia Juvenil, que ja era un referent pels joves usuaris.

Les persones interessades poden demanar cita prèvia per ser ateses a l’Oficina Jove de Manresa o al seu municipi trucant o enviant un whatsapp al 619.142.752 o un correu electrònic a grauba@ccbages.cat