Sensibilització sobre la diversitat funcional

Sensibilització sobre la diversitat funcional

Les actuacions de Sensibilització sobre la diversitat funcional que es desenvolupen al Bages són les següents

Infància:

  • Tallers als centres educatius

Taller Juguem-hi tots i totes adreçades a cicle mitjà i superior de Primària, a través de la revista El Pot del Centre de Recursos Pedagògics. Es tracta d’un joc de proves per posar-se en situacions que es troben les persones amb diversitat funcional a la seva vida quotidiana.

  • Maletes pedagògiques inclusives

Trencar els estereotips, educar en la diversitat, conèixer les emocions, promoure la inclusió, oferir maneres de resoldre conflictes a través del diàleg i la comunicació i defensar el respecte per les diferents maneres de ser és l’objectiu del nou projecte que es va posar en marxa l’any 2016. Es tracta de 6 maletes itinerants, que totes les escoles de primària de la comarca poden demanar en préstec, i que contenen més d’una vintena de contes, àlbums il·lustrats, CD i material pedagògic (fitxes, titelles, gimcanes…) per tractar aquests temes a les aules. Els contes i materials de les maletes pedagògiques inclusives treballen les diferents discapacitats des de diferents vessants: emocions, diferència i diversitat, altes capacitats, discapacitats físiques, discapacitats sensorials, discapacitats intel·lectuals i problemes de salut mental.

Joventut:

  •  Tallers als centres educatius

Taller Posa’t al meu lloc adreçat a estudiants de l’ESO, a través de la revista El Pot del Centre de Recursos Pedagògics. L’objectiu és donar a conèixer el món de la discapacitat i les dificultats amb què es troben les persones amb discapacitat a causa de les barreres arquitectòniques i de comunicació que impedeixen desenvolupar-se autònomament, sense oblidar altres barreres menys visibles però no menys importants com són les barreres socials.

  • Els joves davant la discapacitat: Consciència social i solidaritat 

Es tracta d’un document que recull el resultat dels tallers de sensibilització en tema de discapacitats que vam fer al Bages el passat curs (2015-2016) i també inclou un estudi d’accessibilitat als centres educatius.

Descarregar informe

  • Dia 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat té com a objectius sensibilitzar l’opinió pública sobre els temes relacionats amb la discapacitat i promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis que generaria la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

Nota de premsa

x

Sol·licita les maletes pedagògiques

x

x

x