Situacions amb tracte #BagesTractamBé

Situacions amb tracte consisteix en la difusió i distribució d’imatges i missatges d’alt impacte que mostren episodis de maltractament i també de bon tracte cap a les persones grans. S’han dissenyat sis situacions que protagonitzen persones grans de la comarca: tres d’elles amb persones de Manresa i les tres restants amb persones d’Artés, Sant Mateu de Bages i Sant Vicenç de Castellet. El Consell Comarcal ha fet un pacte de col·laboració amb el Regió 7 per tal de publicar cada un dels pòsters cada 4 setmanes. Una vegada es publiquin, cada municipi pot començar a fer-ne difusió i penjar-los als espais amb tracte que s’han adherit a la campanya, els espais habilitats de cada municipi i/o a les xarxes socials.

L’ordre de publicació va ser la següent (2018)

  • Febrer: Les millors històries que ha escoltat la Nadia les hi ha explicat en Pere. Escoltar a les persones grans és un bon tracte.
  • Març: La Conxita participa en les activitats organitzades al seu barri. Promoure l’autonomia de la gent gran és un bon tracte.
  • Abril: L’Anna treballa ajudant a la Milagros. Ella ha decidit posar-hi molt d’afecte. Mostrar afecte a la gent gran és un bon tracte.
  • Maig: La Fina és una bona veïna que visita diàriament a la Maria. Estar atent a les necessitats de la gent gran és un bon tracte.
  • Juny: Tractar a les persones grans com si fossin infants està fora de lloc. Tractar a la gent gran com a adults és un bon tracte.
  • Juliol: La Sussi està preparada per fer el viatge dels seus somnis. Permetre que la gent gran decideixi sobre els seus diners és un bon tracte. 

CCB_Posters